Osijek
AKCIJA U PU OSJEČKO-BARANJSKOJ

Krv dalo 50-ak “plavaca”
Objavljeno 14. ožujka, 2019.
Oko 50 članova Međunarodnog policijskog udruženja (IPA), ali i ostali djelatnici PU osječko-baranjske jučer su se okupili na tradicionalnom dobrovoljnom davanju krvi u svojim prostorijama. Iako je svako darovanje krvi više nego dobrodošlo, članove je razveselilo to što su jučerašnjem pristupili i brojni koji do sada nisu davali krv.

- Naš Regionalni klub IPA osječko-baranjska ima oko 400 članova i svake godine brojni se odazivaju na ovu akciju kako bi pomogli drugima. Štoviše, dogodi se da nam se priključe i osobe koje nisu u IPA organizaciji, odnosno dobrodošli su svi građani koji žele učiniti dobro djelo – poručio je Zoran Kon, tajnik Regionalnog kluba IPA osječko-baranjska, čiji je predsjednik načelnik PU osječko-baranjske Ladislav Bece. Inače, riječ je o organizaciji sa sjedištem u Norveškoj i organizirana je u 61 državi svijeta, među kojima je i Hrvatska.

Darovanje krvi članova organizira se četiri puta godišnje, a redovito sudjeluju i brojne policajke. Tako je bilo i ovaj put, i to na zadovoljstvo Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu, čiji su djelatnici, uz volontere Gradskog društva Crvenog križa Osijek, pomogli u jučerašnjoj akciji, koja je još jednom pokazala humanost osječkih "plavaca". M. Mihelić
Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike