Regija
INVESTICIJA HRVATSKIH CESTA

Kod Luke Vukovar gradit će se kružni tok i nadvožnjak
Objavljeno 15. ožujka, 2019.
VUKOVAR

I ove se godine nastavljaju infrastrukturni radovi u Vukovaru, posebice kada je riječ o gradnji i uređenju prometnica. Gradonačelnik Ivan Penava najavio je kako će na Priljevu najkasnije za mjesec i pol dana biti obavljen tehnički pregled za radove koji su dovršeni, a potom će uslijediti i službeno otvorenje te prometnice s biciklističkom stazom između Borova naselja i Vukovara.

- Već je započeta košnja, odnosno krčenje vegetacije na trasi budućeg nadvožnjaka kod ulaza u Luku Vukovar. Posao je dobila tvrtka Strabag, uvedeni su u posao, s tim da su investitor Hrvatske ceste. Puni kapacitet izvođenja radova očekujemo od 20. ožujka i vrlo brzi napredak. Projekt obuhvaća sanaciju postojećeg nadvožnjaka, gradnju novoga s dva traka i konačno rješavanje raskrižja na ulazu u luku, gdje bi trebali dobiti moderan veliki kružni tok, koji bi znatno olakšao prilaz, osobito kamionima, odnosno teretnim vozilima koja idu u luku i iz nje - najavio je Penava. Potvrdio je i kako se u programu Hrvatskih cesta nalazi i kompletna rekonstrukcija Županijske i Bauerove ulice, što znači kako će Vukovar dobiti posve novi i osvježeni izgled tih važnih ulica.

- Županijska je ulica možda i najvažnija, jer su u njoj sjedišta velikog broja državnih, regionalnih i lokalnih institucija i ustanova - naveo je.

Govoreći o drugim projektima, istaknuo je kako postoji i niz manjih koji će biti realizirani u predstojećim mjesecima, uključujući novu cestu u vukovarskoj gospodarskoj zoni i još nekoliko manjih za koje će rekonstrukciju i sanaciju financirati iz gradskoga proračuna. To se prije svega odnosi na Ulicu Petra Krešimira u Borovu naselju, gdje će biti napravljen dodatni krak na spoju s Ulicom 12 redarstvenika. Radit će se i u Tijardovićevoj ulici, a uskoro će uslijediti i puštanje u promet ceste i parkirališta napravljenih na Olajnici, pa Penava ističe kako će ove godine sigurno napraviti izuzetne pomake u smislu cestovne infrastrukture u gradu.

Kada je riječ o prometnici u Ulici Savezne Republike Njemačke, zbog čijeg lošega stanja brojni građani negoduju, naveo je kako još uvijek čekaju odgovor iz Vlade RH hoće li ta prometnica biti rekonstruirana državnim novcem, s tim da je vrijednost radova procijenjena na deset milijuna kuna.

- Nekoliko ulica na Sajmištu u lošem je stanju, no nećemo ništa poduzimati dok ne vidimo možemo li dobiti sredstva iz državnog proračuna - rekao je Penava.
D. Korpoš
Najčitanije iz rubrike