Regija
FINANCIJSKE POTPORE ZA RJEŠAVANJE STAMBENOG PROBLEMA

Mladima dostupne tri mjere, najveća potpora 30.000 kn
Objavljeno 15. ožujka, 2019.
MARIJANCI

Već od sredine travnja mladi koji žive na području Općine Marijanci stambenu problematiku moći će rješavati uz pomoć svoje Općine, na temelju Programa mjera za rješavanje stambenog pitanja mladih, koji je izglasan na prošloj sjednici Općinskog vijeća.

- Za svakog čovjeka posebno je važno osigurati stambeni objekt nužan za život te Općina Marijanci uvodi nove mjere kako bi pomagala u rješavanju stambenog pitanja mladih. Ovaj Program ima za demografski cilj zadržavanje postojećeg i povratak iseljenog, posebno mlađeg, stanovništva – istaknuo je načelnik Općine Marijanci, Darko Dorkić. Tako će mladi kroz tri dostupne mjere iz ovog Programa dobiti pravo korištenje nepovratnih sredstava. Prva mjera pružit će im financijsku pomoć za kupnju građevinskog zemljišta ili stambenog objekta na području Općine Marijanci, a drugom će mjerom moći dobiti potporu za ulaganje u izgradnju novog stambenog objekta. Trećom mjerom moći će poboljšati kvalitetu stanovanja postojećeg stambenog prostora ulaganjem u dogradnju, nadogradnju, rekonstrukciju i/ili adaptaciju. Potpora za kupnju zemljišta ili kuće iznosi 10 posto od kupoprodajne cijene, na temelju valjano zaključenog kupoprodajnog ugovora. Prijavitelj koji gradi novi stambeni objekt može ostvariti pomoć do 10 posto na ime subvencije cijene materijala i radova te projektno-tehničke dokumentacije. Također, podnositelj zahtjeva koji ulaže u rekonstrukciju i/ili adaptaciju stambenog objekta može osvariti subvenciju do iznosa 10 posto prihvatljivih troškova ukupne investicije, na temelju nabavljenog materijala i izvedenih radova.

Maksimalan iznos potpora po ovom Programu na temelju svih mjera koje se mogu kombinirati ne može biti viši od 30.000 kuna. Na ovaj Program mogu se prijaviti svi oni koji nisu navršili 40 godina života, a za prijavu je jednako bitno i to da takva osoba stambeno pitanje rješava stjecanjem vlasništva nad nekretninom prvi put. Osim toga, korisnik mjere dužan je prijaviti se na adresi nekretnine i to prebivalište zadržati sljedećih 10 godina. Također, ne smije imati dugovanja prema Općini Marijanci.

Prijava za mjere može se podnositi po javnom pozivu koji će se objaviti na internetskim stranicama Općine Marijanci i oglasnim pločama u svim naseljima Općine. Pregled i ocjenu prijava provodi povjerenstvo koje imenuje općinski načelnik, koji donosi odluku i sklapa ugovor o dodjeli financijske pomoći.
Snježana Fridl
Možda ste propustili...

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

Najčitanije iz rubrike