Regija
POČELA NULTA FAZA OBNOVE STAROG HOTELA

Nova valpovačka “Fortuna” bit će pivski hotel baština
Objavljeno 15. ožujka, 2019.
VALPOVO

Nova i dugoočekivana slika u središtu Valpova - djelatnici obrta "Pejić graditeljstvo" iz Čepina počeli su radove na rekonstrukciji krovišta starog valpovačkog hotela "Fortuna", koji je dugo vremena ugrožavao prolaznike.

Kako nam je potvrdio vlasnik hotela, osječki poduzetnik Gordan Šestić, obnovom krovišta počela je nulta faza projekta obnove budućeg valpovačkog hotela baštine, po uzoru na boutique hotel Tvrđa u Osijeku. Kompletna obnova krovišta, za koju je vlasnik dobio i potporu Grada Valpova, trajat će do kraja ožujka i stajat će oko 300.000 kuna, a vlasnik se nada da će za tu investiciju uspjeti osigurati sredstva iz Hrvatske turističke zajednice u iznosu od 60.000 kuna.

- Arhitekt Damir Jukić izradio je projekt obnove hotela, čija je projektantska vrijednost 3,5 milijuna kuna, i sada su stvoreni svi potrebni preduvjeti da se prijavimo na prvi natječaj za obnovu hotela koji raspisuje Ministarstva turizma. Natječaj treba biti raspisan do kraja ove godine, a ako prođemo na njemu, obnova će nam biti sufinancirana do 45 posto ukupnog iznosa, što bi bila značajna pomoć u realizaciji naših planova - otkriva Šestić, dodajući da će rezultati tog natječaja biti poznati tek sredinom iduće godine.

Govoreći o budućem izgledu i namjeni hotela, Šestić otkriva da bi se u prizemlju trebali nalaziti ugostiteljski sadržaji s restoranom, a na katu, i po potrebi i u potkrovlju, smještajni kapaciteti sa sobama. Osječki poduzetnik, koji je novu poslovnu priliku vidio u Valpovu, naglašava da ovakva vrsta objekta ne podliježe kategorizaciji, već se u njoj ističu važni povijesni elementi za područje u kojem se objekt nalazi. Bude li se sve odvijalo prema planu, uz potporu Grada Valpova, za dvije i pol godine Valpovo bi u svom središtu konačno trebalo dobiti hotelski sadržaj kakav zaslužuje i uz kojeg može nadograđivati snažniju turističku strategiju.

Premda smo službeni upit o projektu obnove hotela i načinu sudjelovanja Grada Valpova u njemu prije tjedan dana uputili i gradskim čelnicima, koji su u nekoliko navrata naglašavali kako će se Grad aktivno uključiti u oživljavanje hotela "Fortuna", do trenutka zaključivanja ovog broja njihov odgovor nismo dobili.

Lidija Aničić
Šestić planira vlastitu proizvodnju piva, podsjećajući na valpovačku pivovaru, jednu od prvih u Slavoniji
Možda ste propustili...

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

Najčitanije iz rubrike