Osijek
STANARI VIJENCA JOSIPA KOZARCA 9

Šokirani računima za vodu: Inače 80, a sada 450 kn!
Objavljeno 15. ožujka, 2019.

Stanari Vijenca Josipa Kozarca 9 nisu mogli doći sebi kad su ovoga mjeseca primili račun za potrošenu vodu. Naime, svi su na računima ugledali iznose od nekoliko stotina kuna! Među njima je i stanarka koja kaže kako ne pamti da se ovakva situacija dogodila u posljednje tri godine, koliko ondje živi. Znala je, kaže, kako nije moguće da su potrošili toliku vodu. I stanari treće životne dobi, koji su s godinama naučili štedjeti vodu vodeći računa o svojim primanjima, nisu mogli vjerovati svojim očima kad su uzeli račun iz svojeg poštanskog sandučića.

- Gledajući ove iznose, moja mirovina ne bi bila dovoljna da platim sve mjesečne račune kad je samo iznos za utrošenu vodu gotovo polovina ukupnih računa koje supruga i ja mjesečno plaćamo. Upravo zbog redukcije potrošnje i štednje mi stanari složili smo se i uveli vlastite vodomjere u stanove. Prosječno supruga i ja trošimo tri kubika, a ovoga mjeseca ispada da smo potrošili više od 30! Sve se zapravo dogodilo zbog curenja vode negdje u podrumu, izvan stanova, i sad smo u dvojbi što raditi - ispričao je jedan od suvlasnika.

Predstavnik suvlasnika Vatroslav Žarak najprije je krenuo od stana do stana provjeriti ne curi li nekome voda. Planirao je, kaže, čak pozvati i vatrogasce i policiju da uđu u stan u kojem nitko ne živi kako bi se uvjerio u ispravnost vodovodnih instalacija, no od toga je odustao i uskoro shvatio da voda curi ispod zgrade. U nedostatku vidljive vlage, kaže, bilo je vrlo teško utvrditi gdje curi.

- Bilo je gotovo nemoguće utvrditi gdje je nastao kvar, osim da sam sjedio u šahtu i gledao u sat - u šali kaže Žarak, dodajući kako je odmah kontaktirao upravitelja, Zavod za stanovanje, koji je potom odredio tvrtku čiji su djelatnici zamijenili cijev i postavili nove vodove.

Ipak, ostao je problem naknade razlike za utrošenu vodu, za što stanari, dakako, ne snose nikakvu odgovornost. Stoga je Žarak uzeo račune svih stanara i požalio se na situaciju te kaže kako čeka i nada se pozitivnom odgovoru Vodovoda Osijek.

- Ovo je vrlo neugodna situacija, jer su ljudi ostali u šoku kad su vidjeli koliki su im računi. Srećom, uspjeli smo otkloniti kvar i iz sredstava pričuve platiti zamjenu cijevi. Još samo da uspijemo dobiti oprost za ovo, bit će odlično - poručio je Žarak.

Do puknuća cijevi može lako doći u bilo kojoj zgradi gdje su cijevi dotrajale. Na primjeru predstavnika stanara na Vijencu Josipa Kozarca 9 može se vidjeti da u sličnim situacijama i nakon prvotnog šoka svakako treba hitno reagirati.
M. Mihelić
Povjerenstvo za reklamacije
Iz Vodovoda Osijek poručuju da je u slučaju kvara koji je otklonjen u najkraćem roku i pritom postoji dokaz o tome u obliku računa ovlaštenih servisera te ako korisnici redovito podmiruju obveze moguće riješiti problem s računima.

- Pisanim putem mogu se obratiti Povjerenstvu za reklamacije, koje će nakon razmatranja opravdanosti zahtjeva donijeti odluku - kažu u Vodovodu.
Prosječno supruga i ja trošimo tri kubika, a ovoga mjeseca ispada da smo potrošili više od 30, kaže jedan od stanara
Možda ste propustili...

PREDAVANJE IRIS TOMIĆ

Tinejdžeri moraju imati kazalište

USKRSNI TURNIR ZA UMIROVLJENIKE

Pobjednicima uručene medalje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas