Sport
MANCHESTER CITY S LAKOĆOM MEĐU OSAM

“Građani” se poigrali sa Schalkeom
Objavljeno 13. ožujka, 2019.
Manchester City bez problema se plasirao u četvrtfinale Lige prvaka, a način kako je to ostvario, demoliranjem Schalkea, još je jednom naglasio svu potentnost Guardioline momčadi, koja je i dalje u igri za sva četiri trofeja. Nakon što su u prvom susretu osmine finala u Gelsenkirchenu s igračem manje preokrenuli i slavili 3:2, "građani" su se na svom Etihadu poigrali s njemačkim predstavnikom te ga "sedmicom" ispratili iz natjecanja. U najvećoj klupskoj pobjedi u Europi zabijali su Aguero (35-11, 38), Sane (42), Sterling (56), B. Silva (71), Foden (78) i Jesus (84), nastavivši tako nevjerojatnu efikasnost u 2019. godini na svom stadionu, gdje su u deset susreta zabili čak 46 pogodaka.

- U drugom smo poluvremenu bili nevjerojatno dobri, igrali smo brzo, dinamično, s puno tranzicija, a zabili smo i sedam pogodaka - rekao je Guardiola, izjavivši i kako suosjeća s kolegom na klupi Schalkea, Tedescom. Posebno je raspoložen protiv bivšeg kluba bio Sane, koji je zabio i u prvom susretu, a sada je bio strijelac uz tri asistencije. Ovo je peti uzastopni poraz Schalkea, u svakom su primili najmanje tri pogotka, i jasno je kako ga čeka teška borba u Bundesligi, gdje su samo četiri boda iznad opasne zone.

- Nema smisla tražiti nikakve izgovore. Da smo izgubili s jedan, dva razlike, mogli bismo analizirati našu izvedbu. S ovakvim porazom bolje je sve pokušati što prije zaboraviti. Jako sam razočaran, u drugom smo se poluvremenu raspali - rekao je trener Schalkea nakon europske blamaže. G.R.
Možda ste propustili...

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

Najčitanije iz rubrike