Sport
DINAMO VEČERAS GOSTUJE U LISABONU

Uz pomoć 2000 navijača na Luzu se žele pokazati u najboljem svjetlu
Objavljeno 14. ožujka, 2019.
Nogometaši i stručni stožer Dinama otputovali su u Lisabon, gdje "modre" večeras očekuje uzvratni susret osmine finala Europske lige protiv Benfice. Na put u Lisabon u ulozi vođe puta prvi je put bila i novoizabrana predsjednica Dinama Vlatka Peras, prva žena na čelu kluba iz Maksimira u povijesti, koji je ove godine nakon 49 godina doživio europsko proljeće. A otvorenih očiju mogu sanjati da kao aktivni sudionici europskog natjecanja dočekaju i kalendarski proljeće. Dinamo je naime u prvom susretu osmine finala Europske lige slavio pogotkom Brune Petkovića u 38. minuti iz kaznenog udarca. Taj pogodak i igra koju su pokazali u taboru hrvatskog prvaka probudio je optimizam. Koji dodatno povećava i činjenica da će ih na lisabonskom stadionu Luz bodriti bar 2000 navijača.

- Nema razloga da ne budemo dobro raspoloženi. Idemo odigrati jednu važnu utakmicu za nas i želimo se pokazati u istom svjetlu kao u prvoj utakmici. Spremni smo za to i dobro smo se odmorili nakon Rijeke. Svi su igrači u dobrom stanju, neke smo malo sačuvali - poručio je trener Dinama Nenad Bjelica, koji je naglasio kako Benfica ima veliku individualnu kvalitetu i igrače koji mogu jednim potezom riješiti utakmicu.

- Moramo se dobro braniti i kontrirati. Tko god bude za njih igrao, mi ćemo biti spremni. Spremni smo za njihove najbolje igrače. Sve su to odlični i kvalitetni nogometaši koji puno vrijede na tržištu. Vidjet ćemo što će biti, ali važno je kako će izgledati naša momčad - rekao je Bjelica, koji je odlučio koji će sastav započeti utakmicu, premda ga ne otrkiva.

Jasno je kako će u središnjicu veznog reda umjesto ozijeđenog Arijana Ademija i "požutjelog" Ivana Šunjića zauzeti Nikola Moro, kako će na lijevom boku umjesto "požutjelog" Marina Leovca zaigrati Amir Rrahmani, a Bjelica neće moći ponovno računati na Izeta Hajrovića. Vjerojatno će njegovo mjesto zauzeti Damian Kadzior, premda će za sastav konkurirati i Mario Šitum, koji će ipak biti spreman.

- Imamo izostanke koje imamo, ali isto tako imamo i više od 20 igrača spremnih za utakmicu i koji su spremni dati sve od sebe. Odlučio sam o sastavu, neće biti velikih iznenađenja, ali pričekajmo s tim.

Zanimljivo, dan prije utakmice portugalski mediji se za sada ne bave previše Dinamom.

- Vjerujemo da će se nama baviti i nakon četvrtka, da će shvatiti jačinu Dinama - rekao je Bjelica. K.Lacković
OSMINA FINALA EUROPSKE LIGE
Parovi uzvratnih utakmica: Benfica - Dinamo (0:1), Krasnodar - Valencia (1:2), RB Salzburg - Napoli (0:3), Dynamo (K) - Chelsea (0:3), Villarreal - Zenit (3:1), Arsenal - Rennes (1:3), Slavia Prag - Sevilla (2:2), Inter - Eintracht (0:0). U zagradama su rezultati prvih utakmica.
Možda ste propustili...

VAŽAN DOMAĆI ISPIT RUKOMETAŠICA OSIJEKA

Protiv Zameta motiv će biti i poraz iz prve utakmice na Kvarneru

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

Najčitanije iz rubrike