Sport
OSMINA FINALA KUPA ZA RUKOMETAŠICE

Baranjke izgubile, ali bio je to rukometni praznik
Objavljeno 13. ožujka, 2019.
Rukometašice Baranje prema očekivanju uvjerljivo su poražene u zaostalom susretu osmine finala Kupa Hrvatske. U Belom Manastiru gostovao je najbolji hrvatski ženski rukometni sastav, aktualne prvakinje države, Podravka Vegeta, koja je imala samo malo jači trening, Baranju je napustila s uvjerljivih 28 pogodaka razlike.


Razlika u klasi bila je očita i vidljiva od prve minute utakmice koja je u belomanastirsku dvoranu privukla oko 700 gledatelja. Domaće kao da su bile i malo impresionirane umijećem višestrukih prvakinja Hrvatske i sudionicama brojnih europskih natjecanja, pa se nisu niti snašle, a gošće su otišle na nekoliko pogodaka prednosti. U nastavku Podravka ni u jednom trenutku nije dala Baranjkama da ugrozi njezinu prednost koja je bila sve izraženija kako je vrijeme odmicalo. Nekadašnji hrvatski reprezentativac, sada trener ekipe iz Koprivnice, Zlatko Saračević, dao je prigodu svim igračicama koje je poveo u Baranju, a najraspoloženija je bila Nikolina Zadravec koja je deset puta zatresla mrežu inače raspoložene domaće vratarke Anje Devčić. Uz bok Zadravec bila je Korina Karlovčan, koja se osam puta upisala u listu strijelaca. Na trenutke je briljirala Natalia Chigirinova čije su lopte naprosto ‘‘imale oči‘‘.
Rukometašice Baranje, koje su pri vrhu Druge rukometne lige - sjever, oprostile su se od Kupa, a napravile su veliku stvar prolaskom u osminu finala, jer su u Beli Manastir "dovele" najbolju hrvatsku ekipu. I. Getto
Baranja*18 (9)

Podravka V. *46 (24) BELI MANASTIR: Nastavno-sportska dvorana. Gledatelja 700. Suci: Nikola Knežević i Dalibor Tunuković (oba Vrpolje). BARANJA: Devčić, V. Živaković 1, Ileković 1, Ljepojević 1, Nemet 3, Časar, Dolić, Vuković 3, Horvat 3, Mikec, Jovanović, Pope 2, E. Živaković, Bagić, Pavlinić 4 i Vukas. Trener: Tomislav Rešicki.

PODRAVKA VEGETA: Tucaković 1, Zadravec 10, Turk 3, Holešova 3, Karlovčan 8, Popović 5, Jandrašić 4, Milošević 1, Džono 1, Milosavljević 1, Franušić 1, Ećimović, Chigirinova 2, Ikhneva 1, Debelić 2 i Yezhykava 3. Trener: Zlatko Saračević.

ISKLJUČENJA: Baranja 4 minute, Podravka Vegeta 6 minuta.
Možda ste propustili...

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

Najčitanije iz rubrike