Sport
REMI ŽRK-A OSIJEK U 20. KOLU PRVE HRL

Osječanke s istekom vremena iščupale bod protiv Umaga
Objavljeno 13. ožujka, 2019.
Rukometašice Osijeka remizirale su s Umagom 33:33 u derbiju začelja 20. kola Prve HRL te tako propustile priliku zamijeniti mjesto na tablici sa svojim sinoćnjim suparnicama. No, Osječanke moraju na kraju biti zadovoljne i s tim bodom, jer njega su doslovce iščupale s istekom vremena kada je zabila Milić. Da uopće ostanu u igri do tada ponajviše je zasluga Lacković koja je odigrala pravu simultanku, zabivši čak 17 pogodaka, od čega 12 u drugom poluvremenu.


Početak susreta donio je malo pogodaka, gošće su svoje prilike propuštale tehničkim pogreškama, dok su domaće ostale bez sreće, jer su čak pet puta u prvih 12 minuta tresle okvir gola. Osijek je imao samo jedno vodstvo (2:1), koje su Umažanke serijom 3-0 preokrenule u svoju korist i do odmora ga nisu ispuštale. Lov na zaostatak kao da je unosio dodatnu nervozu u domaće redove, jer nikako nisu uspijevale osječke rukometašice povezati dobro izdanje i u napadu i u obrani. Novom miniserijom 3-0 Umag je u 21. minuti poveo i s četiri razlike (10:6) te najavio kako bi već sinoć mogao napraviti glavninu posla oko ostanka u ligi. Ipak, uspjele su domaće do odmora prepoloviti taj zaostatak te si tako ostaviti izglede da u nastavku podignu svoju igru i preokretom ipak stignu do zlata vrijednih bodova.
No, tako nešto onemogućavala im je iznimno porozna obrana koju su Umažanke probijale kako su htjele. Igralo se tada praktički bez obrana, jer obje su ekipe zabijale u gotovo svakom napadu. Gošće je predvodila Jajčević (12), no još je "raspucanija" bila Lacković koja je u jednom trenutku zabila pet uzastopnih pogodaka za Osijek. S njenim novim golom Osijek je u 47. minuti tek drugi put došao u vodstvo (25:24), ali ga nije dugo zadržao. Umag je ponovno poveo i do kraja se odvijala borba živaca. Na vodstvo gošći uzvraćale su Osječanke, a u posljednju se minutu ušlo s vodstvom Umaga 33:32, koji je imao i napad. Nije ga realizirao, domaćima je ostalo devet sekundi uz igračicu više te je u tom vremenu Milić s crte uspjela zabiti za teško izboreni bod. G. Roguljić
Osijek*33 (14)

Umag*33 (16)

OSIJEK - Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 150. Suci: Igor Emanović i Zoran Mikić (oba Štivice).

OSIJEK: Borac (5+0), Putnik, Daidžić, Hren 3, Lacković 17 (6), Jerčinović 3, Milić 6, Dragojević, Prskalo 1, Jeršek 2, Špoljarić, Damjanović 1, Brkić (2+0).

UMAG: Blašković (8+0), Selar, Mikolić 3, Imamović 1, Miočinović 2, Jajčević 12 (6), Pavković 6, Zubak (1+0), Te. Bunić 6, Ti. Bunić, Ljubić 3, Kernjus.

SEDMERCI: Osijek 6 (6), Umag 6 (6); ISKLJUČENJA: Osijek 2 minute (Milić 2), Umag 8 minuta (Pavković 2+2, Miočinović 2, Te. Bunić 2).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike