Sport
ODBOJKAŠI S DRAVE KIKSALI NA STARTU DOIGRAVANJA

"Mursaši" na startu izgubili prednost domaćeg parketa
Objavljeno 14. ožujka, 2019.

Odbojkaši Mursa-Osijeka doživjeli su poraz u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja za prvaka države. U Gradskom vrtu zaskočio ih je Centrometal, pomalo neočekivano jer su u dva ranija ligaška ogleda Osječani slavili, ali sada su kiksali i doveli se u neugodnu situaciju.



Do sredine uvodnog seta stvari su na parketu bile izjednačene. Kada je domaćin kod 11:11 ubacio u višu brzinu i poveo 17:11, činilo se da sve ide očekivanim tijekom. Očito su to pomislii i domaći igrači koji su unaprijed upisali vodstvo. A praviti račun bez krčmara nikad nije poželjno u sportu i to se "mursašima" brzo obilo o glavu. Iako je kod 23:20 još uvijek sve izgledalo obećavajuće, uspjeli su domaći uprskati stvar. Gosti iz Črečana serijom od 5:0 sve okrenuli su u svoju korist i šokirali osječke odbojkaše. Šok je i potrajao, što se vidjelo i u otvaranju drugog seta. Brzo je Centrometal došao do prednosti od pet poena (7:2), nešto kasnije bilo je 7:13, što je trenera Tepperta natjeralo i na neke promjene. Još u završnici prvog seta zamijenio je tehničara, a potom su prigodu dobile mlade snage (15-godišnji Šmital, Bešlić, u trećem setu i 17-godišnji Majer), ali to nije dalo željeni rezultat. Iako je domaćin ponovno imao dobru prigodu, ali kod 22:20 zaredao je s tragikomičnim pogreškama i suparnik ponovno serijom 5:0 zaključuje set. Umjesto 2:0, Mursa je bila dva seta u zaostatku, a ništa nije nagovještavalo da bi se stanje na parketu moglo promijeniti. Govor tijela domaće momčadi nije bio pravi, zato je uvođenjem mladih snaga u postavu Teppert htio to promjeniti. Uspio je u trećem setu, momčad se homogenizirala i kada je u završnici ponovno povela, nije prosula prednost, nego je vratila nadu da bi se utakmica mogla do kraja preokrenuti. U trećem setu gosti vode 5:10, nakon što je trener Teppert zaradio crveni karton. To je malo trgnulo domaćina koji je u završnici ostao bez pravih riješenja. Valjda će ih biti u uzvratu koji je u subotu u Nedelišču, u suprotnome sezona će biti završena. N. Benčina
MURSA-OSIJEK**1

CENTROMETAL**3

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 50. Suci: Pišćak (Vinkovci) i Horvat (Belišće).

MURSA-OSIJEK: Bešlić, Brandić, Ilić, Kraljević, Kovačević, Gubić, K. Šućur, Šimunić, J. Šućur, Teppert, Odobašić, Šmital, Majer, Stanković.

CENTROMETAL: Pribanić, Vincek, Ivančić, Vuk, Novak, Palinkaš, Kovačić, Zelenika, Pleh, Lesinger.

REZULTAT PO SETOVIMA: 23:25, 22:25, 25:21, 23:25
Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

NOVA TRI BODA NA KONTU LIDERA

Zrinski nije zabio pogodak, ali je pobijedio

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

Najčitanije iz rubrike