Novosti
OČITOVANJE MINISTRA BOŽINOVIĆA

Odbor za unutarnju politiku traži izvješće o slučaju Klancir
Objavljeno 13. ožujka, 2019.
Predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost SDP-ov Ranko Ostojić na sjednici u srijedu izvijestio je da je nakon legitimiranja novinarke Đurđice Klancir u redakciji zbog privatne tužbe sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića, zatražio očitovanje ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića. "Zakon ne predviđa mogućnost postupanja po zahtjevu oštećene osobe u slučaju vrijeđanja ugleda ili časti. To se radi za deset slučajeva, ali ne može se tako postupati po pitanju privatne tužbe. To je ozbiljna situacija i zato tražim očitovanje“, istaknuo je Ostojić.


Mostova Ines Strenja ustvrdila je kako je očekivala da će se već u srijedu raspravljati o tom slučaju "jer je sasvim jasno da je bila riječ o zastrašivanju novinarke i zlouporabi policije" te da će objašnjenje dati osobno ministar Božinović.
Odbor je većinom glasova u prvom čitanju podržao prijedlog izmjena Zakona o policiji, no uz kritike vladajućih i oporbe na račun funkcioniranja građanskog nadzora policije. Kako taj nadzor već godinama ne funkcionira, jer se nije javilo dovoljno kandidata za povjerenstvo za postupanje po pritužbama na policijsko postupanje, izmjenama se predlaže povratak na jedinstveno nacionalno povjerenstvo. H
Možda ste propustili...