Osijek
PODUZETNIČKI INKUBATOR BIOS SUDJELOVAO U EUROPSKOM TJEDNU STARTUPA 2019.

Predstavljene mjere za osječke poduzetnike
Objavljeno 14. ožujka, 2019.
Međunarodna manifestacija namijenjena mladim startupima, koju je 2016. godine pokrenula Europska komisija i organizacija Startup Europe, obilježena je ovoga tjedna i u Osijeku zahvaljujući Poduzetničkom inkubatoru BIOS. Riječ je o manifestaciji Startup Europe Weeku (SEW) 2019, odnosno Europskom tjednu startupa, koja se ove godine održava od 11. do 15. ožujka u više od 300 gradova, a njezinu je vrijednost tijekom godina već prepoznalo više od 150.000 poduzetnika.

Glavni cilj SEW-a jest povezati poduzetnike i lokalnu samoupravu, stoga je BIOS u svojim prostorima protekloga utorka pozvao predstavnike Grada Osijeka, koji su pred dvadesetak sudionika prezentirali unaprijeđene Mjere za poticanje poduzetništva u 2019. godini za sve lokalne poduzetnike i startupe. Informativnu prezentaciju održala je pomoćnica pročelnika osječkog Upravnog odjela za gospodarstvo, Sanela Mihalj, koja je naglasila kako je Grad Osijek ove godine za mjere poduzetnicima izdvojio čak sedam milijuna kuna, čime su potpore postale znatno izdašnije, a pogodnosti brojnije i jasnije definirane.

Naposljetku, Mihalj je pozvala sve zainteresirane da iskoriste mjere za pokretanje ili poboljšanje svoga poslovanja izravnim obraćanjem Upravnom odjelu za gospodarstvo Grada Osijeka, koje im stoji na raspolaganju. Mr.M.
Najčitanije iz rubrike