Sport
KREĆE ODBOJKAŠKO DOIGRAVANJE

Momčad Murse ima status nositelja u četvrtfinalnoj seriji
Objavljeno 13. ožujka, 2019.
Kod odbojkašica nastup u play-offu izborile Vukovarke i Osječanke

Nakon 20 utakmica hrvatski odbojkaški klubovi zaključili su ligaški dio državnog prvenstva. Sukladno učinku, osam najboljih u obje konkurencije izborilo je plasman u doigravanje, koje starta već danas, samo tri dana nakon što je spuštena zavjesa u borbi za bodove.

Play-off naravno neće proteći bez slavonskih predstavnika, a od terceta će na otvaranju nokaut-faze status nositelja imati odbojkaši Murse-Osijek. Momčad Marija Tepperta i Zvonimira Bogdanovića u play-off ulazi kao četvrti nositelj, a to znači da u četvrtfinalnoj seriji ide na momčad koja je ostvarila najbolji rezultat u 2. jakosnoj skupini, a tamo je dominirao črečanski Centrometal.

- Znalo se i prije posljednjeg kola da ćemo se s Centrometalom sučeliti u prvoj rundi doigravanja. Odigrali smo dvije utakmice u osnovnom ligaškom dijelu i obje riješili u našu korist. U Gradskom vrtu posao smo odradili bez izgubljenog seta, kod njih se pak igralo svih pet, što i ne čudi jer je riječ o pravoj domaćinskoj ekipi - smatra Teppert. Naravno, to ne znači da su odbojkaši iz Črečana u gostima lagan zalogaj, stoga jasno je da su Osječani svjesni da se pobjeda neće i ne smije upisati unaprijed.

- Ulazimo u završnicu prvenstva u dobroj formi, što je potvrdila i posljednja utakmica u Rijeci. Istina, tamo su izgubili s maksimalnim rezultatom, ali dva seta smo imali prigodu osvojiti, pogreškama u završnici darivali smo domaćina, koji pak nije djlelovao pretjerano motivirano, ali je iskoristio sve naše poklone. Moramo se potruditi da ih u doigravanju bude što manje - priželjkuje Teppert, koji u nokaut-fazu kreće sa svim raspoloživim snagama. Utakmica Mursa-Osijek - Centrometal igra se večeras u Maloj dvorani Gradski vrt s početkom u 19 sati.

U konkurenciji odbojkašica među osam odabranih su i dva kluba s hrvatskog istoka. Enna Vukovar osvojila je drugu jakosnu superligašku skupinu, što donosi status petih nositeljica, koji ne donosi i prednost domaćeg parketa. Nju ima četvrtoplasirana Rijeka CO, koja je večeras domaćin u dvorani Mladost od 20 sati. Nešto ranije (17.15) u gostima seriju otvaraju i povratnice u superligaško društvo, odbojkašice Osijeka. Njih kao sedme nositeljice čeka dvoboj kod drugoplasiranih Kaštela.

- S obzirom na to da je sve do posljednjeg kola bila dvojba s kim ćemo igrati u četvrtfinalu, mislim da smo dobili težeg suparnika. Priželjkivali smo Olimpik, dobili Kaštela, koja su drugi ligaški dio odradila bolje od prvog. Očito da im je forma u usponu, ali i mi imamo iza sebe zapažen učinak. Doigravanje je konačna nagrada, a u njega ne ulazimo s bijelom zastavom - kaže libero novog osječkog superligaša, Karla Šimunec.

Slavonski tercet sigurno u danima koji slijede neće biti prolaznik. Jedno polufinale, ono odbojkaša je realno, sve više od toga bio bi veliki uspjeh. Ništa nije nemoguće, stoga nam slijedi zanimljiva četvrtfinalna runda...

Nino Benčina
BRANITELJI NASLOVA PRVI FAVORITI
Do Uskrsa ćemo dobiti odbojkaške prvake Hrvatske u obje konkurencije. U preostalih mjesec dana čekaju nas tako tri runde doigravanja, a danas kreće ona četvrtfinalna u kojoj sudjeluje po osam najboljih sastava iz ligaškog dijela. Prije godinu dana naslovima su se okitili odbojkaši(ce) zagrebačke Mladosti, koji i u ovaj play-off ulaze kao prvi nositelji i najveći favoriti. Da je suditi već po učinku u borbi za bodove, mladostaši(ce) bi već obranili titule, za koje će se ipak morati malo dodatno potruditi, jer ima još ekipa koje bi voljele završiti na tronu.

Evo i preostalih parova 1. runde doigravanja. Kod odbojkaša se sastaju: Mladost (Zagreb) - Medicinar Trnje (Zagreb), Mladost Ribola Kaštela - Kitro Varaždin i Rijeka -Split. Preostala dva para kod odbojkašica su: Mladost (Z) - Split i Olimpik (Zagreb) - Brda (Split). Četvrtfinalna serija, kao i polufinalana igraju se na dvije pobjede, a prednost u eventulanim trećim susretima imaju sastavi s boljim učinkom u borbi za bodove. Finale će se igrati na tri pobjede.
Možda ste propustili...

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

Najčitanije iz rubrike