Osijek
ZASTOJ TRAMVAJA U STROSSMAYEROVOJ

Oduzela prednost tramvaju
Objavljeno 13. ožujka, 2019.
Gotovo sat vremena trajao je zastoj u Strossmayerovoj ulici kod križanja s Waldingerovom ulicom. Ovaj put nije bio razlog nepropisno parkiranje, nego nepažnja mlade vozačice koja je, izlazeći iz Waldingerove ulice osobnim automobilom marke Renault Clio osječkih registracijskih oznaka, oduzela prednost tramvaju. Potvrdila je to Sanja Mršo, voditeljica marketinga u GPP-u, naglasivši da je, zbog oduzete prednosti, tramvaj udario u automobil, na kojemu je nastala manja materijalna šteta, a ozlijeđenih, kaže, nema.

- Vozačica je nakon udara tramvaja u automobil, koji mu je oduzeo prednost, pozvala službu Hrvatskog autokluba, zbog čega je i bio poduži zastoj. Za to vrijeme, od 8.30 do 9.36 ubačeno je četiri autobusa koja su vozila umjesto tramvaja - pojasnila je Mršo te naglasila da prometne nesreće, odnosno nesreće u kojima sudjeluju vozila i tramvaji nisu česte, ali se katkad događaju.

- Dionica, gdje se nesreća dogodila, vozačima je poznata, no vozačica je očigledno zaboravila da ondje na križanju Waldingerove i Strossmayerove mora stati. Takvih situacija bilo je prije u Divaltovoj ulici, gdje tramvaji idu iz oba smjera - dodala je Mršo. Ma.M.
Najčitanije iz rubrike