Regija
UZ DAN GRADA I GRGUREVO

U Požegi otvoren prvi
Poduzetnički inkubator
Objavljeno 12. ožujka, 2019.
POŽEGA


Slaveći svoj Dan grada i blagdan Grgureva, Požežani su dobili i Poduzetnički inkubator u Industrijskoj ulici. Objekt je to vrijednosti 18,6 milijuna kuna, koji se gradio uz pomoć 17,3 milijuna kuna iz europskih fondova. Opremljen je i zauzima prostor od približno1500 četvornih metara. Raspolaže s četiri proizvodne hale s vlastitim uredom i sanitarnim čvorom, s 13 uredskih prostorija te konferencijskom i edukacijskom dvoranom, koje su opremljene suvremenom prezentacijskom i multimedijskom opremom, što će mladim poduzetnicima pomoći da stasaju u prvih nekoliko godina rada.


Poduzetnički inkubator rezanjem vrpce otvorili su požeški gradonačelnik Darko Puljašić i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, ujedno izaslanik predsjednika Vlade RH i Hrvatskog sabora.


- Nema ljepšeg nego kada u povodu Dana grada otvaramo ovakav poduzetnički centar. Sljedeće godine udvostručit ćemo broj i iznos učeničkih stipendija za strukovna zanimanja. Onima koji se žele samozaposliti osiguravamo 70 tisuća kuna nepovratnih sredstava za otvaranje tvrtke. Demografija nam je ključna i želimo da mladi u Slavoniji ostanu, da mogu poslovati i ovdje živjeti - rekao je ministar Pavić,


- Ovdje smo, uz novac, uložili i vjeru u one mlade ljude koji će u Poduzetničkom inkubatoru započeti svoj poslovni put. Mi ćemo im ovdje pomoći da se osnaže, a nakon nekoliko godina dobrog poslovanja šire poslovanje i ovdje, u Industrijskoj zoni, pokrenu gradnju svojih poslovnih prostora te ostave mjesto u Inkubatoru za nove mlade poslovne ljude – rekao je gradonačelnik Puljašić, najavljujući brzo popunjavanje Inkubatora i još ovakvih projekata.
Otvaranju Poduzetničkog inkubatora nazočili su i pomoćnik ministrice regionalnog razvoja Davor Huška te požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Prostore Inkubatora blagoslovio je požeški biskup, msgr. dr. Antun Škvorčević. AGM Kruna
Objekt je vrijedan 18,6 milijuna kuna, gradio se uz pomoć 17,3 milijuna kuna iz europskih fondova
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike