Novosti
ŠEF SDSS-A IZOSTAO SA SASTANKA PARTNERA

Bačić: Pupovac se želi sastati s premijerom
Objavljeno 12. ožujka, 2019.
Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u utorak nije došao na sastanak vladajuće koalicije. Podsjetimo, u ponedjeljak je Klub zastupnika SDSS-a objavio kako ta stranka neće napustiti koaliciju nego je ovlastila Pupovca da obavi razgovor s koalicijskim partnerima. Šef Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić kazao je da je razgovarao sa zastupnikom SDSS-a Borisom Miloševićem i da je Pupovčev nedolazak bio najavljen. "Pupovac želi održati sastanak s premijerom Plenkovićem na kojemu će iznijeti svoja stajališta, pa prema tome nije došao na sastanak vladajuće koalicije. Ali on je, koliko ja iščitavam, i dalje dio vladajuće većine", ocijenio je Bačić.


Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak potvrdio je novinarima da je razgovarao s Pupovcem o daljnjoj suradnji istaknuvši kako su manjine uvijek bile partneri HNS-a i da će tako biti i dalje. "Želim živjeti u zemlji gdje se svaka manjina osjeća sigurno i ravnopravno i zbog toga sam htio otvoreno i iskreno porazgovarati s njima i o daljnjoj suradnji", izjavio je Vrdoljak uoči sastanka koalicijskih partnera. Na pitanje novinara izlazi li SDSS iz koaliciji i ucjenjuje li Pupovac Vladu, Vrdoljak je odgovorio da to nije pitanje ucjena vego pitanje dogovora.
Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ocijenio je da je vladajuća koalicija stabilna, a za Pupovca je rekao da "radi cirkus". "Predlažem mu da dođe na sastanak i kaže svoje uvjete, a ako nakon toga više ne možemo surađivati, da se mirno raziđemo", rekao je Kosor. H/D.Pav.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

FORTENOVA PRODAJE NEKRETNINE

Na prodaju su ponuđeni bivša farma svinja u Dardi i Kokingrad

2

DODIJELJENE NAGRADE “SOLJAČIĆ” I “SAKAČ”

Osječkom maturantu 5000 eura

3

PLAĆANJE POTVRDE BEZ KOJE SE MOŽE

Potiču se zanatlije, ali upis u školu prvo platite