Novosti
ROBERT KOHORST

SAD nije blokirao ulazak Hrvatske u OECD
Objavljeno 13. ožujka, 2019.
Američka vlada nije blokirala ulazak Hrvatske u Organizaciju za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), istaknuo je u utorak američki veleposlanik Robert Kohorst.

Jutarnji list je prošli tjedan pisao da se Washington protivi ulasku Hrvatske u tu organizaciju, a kao moguće razloge naveo je probleme s povratom židovske i imovine Srpske pravoslavne crkve, reakcije vlasti na poricanje holokausta i ustaške simbole, korupciju i diskriminaciju LGBT osoba i drugih manjina. "Ne, američka vlada nije blokirala ništa u OECD-u", kazao je Kohorst u izjavi za medije na poslovnom ručku koji organizira Američka gospodarska komora (AmCham) u Zagrebu. "O članstvu se raspravlja na zajedničkom sastanku svih članova i to se radi u tajnosti, pa nisam upućen u taj proces, no Amerika ne blokira ništa", zaključio je američki veleposlanik, odbivši komentirati je li Hrvatska spremna za članstvo.

Hrvatska je zahtjev za članstvom u toj organizaciji podnijela prije tri godine, a početak pregovora o pristupanju čekaju i Bugarska, Rumunjska, Peru, Argentina i Brazil. Primanje Hrvatske blokira Slovenija zbog odbijanja arbitražne presude o granici, a donedavno je to činila i Mađarska tvrdeći da Zagreb ne poštuje odluke međunarodne arbitraže u slučaju Ina-Mol. Budimpešta je u međuvremenu ukinula blokadu. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

FORTENOVA PRODAJE NEKRETNINE

Na prodaju su ponuđeni bivša farma svinja u Dardi i Kokingrad

2

DODIJELJENE NAGRADE “SOLJAČIĆ” I “SAKAČ”

Osječkom maturantu 5000 eura

3

PLAĆANJE POTVRDE BEZ KOJE SE MOŽE

Potiču se zanatlije, ali upis u školu prvo platite