Mozaik
HR TOP 40

Mia je i osmi tjedan na
1. mjestu s “Ovaj grad”, na
drugom mjestu Tony Cetinski
Objavljeno 12. ožujka, 2019.

Nakon osam tjedana boravka na listi HR Top 40, Osječanka Mia Dimšić još je jednom zauzela prvu poziciju s pjesmom "Ovaj grad" u izdanju Croatia Recordsa. Pjesma, kojom je zakoračila uspješno u 2019. godinu, daje naslutiti da ova mlada izvođačica nastavlja nizati hit za hitom i ne gubi svoju iznimnu popularnost i u radijskom eteru i među brojnim slušateljima.

Na drugo se mjesto pak popeo Tony Cetinski, izvođač koji je prošli tjedan započeo koncertnu turneju naziva #samoljubav te održao koncerte u Zenici i Sarajevu. "Čekam te", pjesma s albuma "Kao u snu", čiji se singlovi s izlaskom u radijski eter ubrzo pretvaraju u najslušanije hitove, stigla je gotovo na vrh ljestvice HR Top 40. Ova ljubavna balada, u izdanju Hit Recordsa, objavljena je u mjesecu zaljubljenih, a nedugo nakon premijernog emitiranja ušla je u najslušanijih 40, gdje boravi već pet tjedana.

- Sretan sam i zadovoljan što je pjesma "Čekam te" napravila svoje, što su ju ljudi prihvatili i prije svega zavoljeli. To je još jedan dokaz da je sve što moji suradnici i ja radimo, dobro. Hvala svima i #samoljubav! - istaknuo je Tony.

Treće mjesto drži Vanna sa svojim novim singlom "U tebi", četvrti je Damir Kedžo sa "Srce mi umire za njom", a peto Nina Badrić sa "Rekao si". Od šestog do desetog mjesta slijede: Jure Brkljača s "Ne postojim kad nisi tu", Igor Delač s "Istina u tami", Markiz s "Tko mi je bio kriv", Radiofonik Feat. I Bee & TT s "Vrati me u disco" i Lidija Bačić s "Tek je počelo".

Najviši ulaz ostvario je Mile Kekin koji je, u izdanju Menarta, za svoje slušatelje pripremio novi singl "Samo moja". Riječ je o zanimljivoj pjesmi sa soloalbuma "Kuća bez krova", koji je zaslužio čak dvije nominacije za nagradu Porin. Mile Kekin i njegov bend 16. ožujka nastupit će u zagrebačkoj Tvornici kulture, a dotad njihov novi hit imamo priliku poslušati u radijskom eteru, gdje Mile Kekin jako dobro kotira.

- Naravno da mi je drago da se i peti singl s mog soloalbuma tako dobro primio. "Samo moja" sam napisao na dječjem igralištu, što dokazuje da i roditeljstvo može biti inspirativno, pa čak i djelovati hit pozitivno. Obećajem da će biti još singlova s "Kuće bez krova". Bar još toliko - izjavio je Kekin.

U Dalmaciji i Slavoniji najslušanija je Mia Dimšić s pjesmom "Ovaj grad". Tony Cetinski i njegov singl "Čekam te" ponajviše su se emitirali u Gradu Zagrebu, Istri i Primorju te središnjoj Hrvatskoj, a u Zagorju se slušaju Mate Bulić i Tarapana bend s pjesmom "Ja sam na te ponosan".

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih više od 130.
T.Kvorka
NAJPRODAVANIJI ALBUMI
Opatijska pozornica ove je godine ugostila brojna imena domaće glazbene scene i predstavila ponajbolje singlove na Dori 2019. Izvedbe pjesama koje su se natjecale za Eurosong nisu ostale zabilježene samo u svojoj live izvedbi. Croatia Records okupila je 16 pjesama iz velike završnice Dore i pripremila za slušatelje na kompilaciji Dora 2019. Upravo je ovaj album stigao na listu najprodavanijih albuma, i to izravno na prvu poziciju. Na albumu se nalaze pjesme koje je za natjecanje izabrao stručni ocjenjivački sud, a među kojima je i pobjednička pjesma Roka Blaževića “The Dream”, koji će braniti boje Hrvatske u Tel Avivu. Osim njegove pjesme, čiji je autor Jacques Houdek, u izdanju se nalaze i glazbeni uradci drugih poznatih hrvatskih autora i mentora: Tončija Huljića, Miroslava Rusa, Tonyja Cetinskog, Branimira i Marija Mihaljevića, Faye i Predraga Martinjaka. Na drugoj se poziciji nalazi još jedan novi ulaz. Riječ je o aktualnom izdanju Zorana Predina i Damira Kukuruzovića, “Zoran pjeva Arsena”, u izdanju Croatia Recordsa.
Možda ste propustili...

U ČAST OLIVERU U VELOJ LUCI I OVE GODINE

“Trag u beskraju” uz velika imena naše glazbene scene

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike