Sport
TAEKWONDO VINKOVCI OPEN

Zagrebački Orion ispred domaćina
Objavljeno 11. ožujka, 2019.
Od slavonskih klubova medalje pripale Sajnamiju, Vinkovcima, Osijeku, Kneževim Vinogradima, Brodu, Otoku i Našicama

U dvorani Osnovne škole "Antun Gustav Matoš" u Vinkovcima održan je međunarodni taekwondo turnir "Vinkovci Open". Organizator je bio TKD Sajnami, a nastupilo je 230 natjecatelja iz 23 kluba iz Hrvatske i BiH.

Na otvorenju turnira natjecatelje su pozdravili delegat HTS-a Damir Zahirović i Mario Meštrović u ime HOO-a i Vukovarsko-srijemske županije, a natjecanje je otvorio Mario Jurić, voditelj Odsjeka za šport i fizičku kulturu Vinkovaca. Natjecanje je održano u svim uzrastima, uključujući i limače, koji su imali svoj "Limač kup" u borbama i kicku, gdje su najuspješniji bili članovi domaćina Sajnamija, ispred Našičana, a treći su bili Brođani. Pojedinačne pehare za najbolje u svojim kategorijama osvojili su: mlađa kadetkinja Klara Radman (Sajnami), mlađi kadet Josip Šarić (Sajnami), Lucija Damjanov (Kneževi Vinogradi) u disciplini kick Ž1, Dora Knežević (Našice) u kicku Ž2, u kicku M1 Matej Horvat (Kneževi Vinogradi), u M2 Juraj Zovko (Brod), u konkurenciji kid za curice Zara Vranaričić (Bistra), a u konkurenciji kid za dječake Grgur Peić (Brod).

Na "Vinkovci Openu" u mlađekadetskoj konkurenciji najbolji je ukupno bio zagrebački Orion, ispred Sajnamija i TKD-a Jopa iz Bijeljine, a u kadetskoj konkurenciji ponovo je najbolji bio Orion, ispred Susedgrad Sokola i TKD-a Sarajevo. Kod juniora i juniorki opet su najbolji bili oni iz Oriona, ispred domaćina, a treći je ukupno bio TKD Osijek, čiji su seniorke i seniori bili najbolji u najstarijem uzrastu, ispred TKD-a Otok i Sajnamija iz Vinkovaca.

Za Taekwondo klub Sajnami zlato su osvojili: Bruno Marić, Borna Dujić, Lucija Ćosić, Karlo Šarčević, Tara Marić, Mia Fernbach, Marta Čopčić i Fran Čopčić. Srebro su osvojili Ana Merc, Ivana Firi, Ana Lukić, Valentina Plašć, Ema Pap, Petra Vladisavljević, Blaženka Mihalj, Lukas Bašić-Palković, a broncu: Doris Lukić, Tamara Mikić, Ria Smole, Ivano Rožmarić, Marija Komesarović, Petra Žaper i Nikola Komesarović. Za Taekwondo klub Osijek zlato su osvojili: Marko Šimon i Laura Zahirović, a srebro Petar Prpić, Filip Zahirović i Ana Pešikan. Iz TKD-a Vinkovci zlato je osvojila Marina Andabak, a broncu Matea Karabalić. Za TKD Otok zlato je osvojila Antonela Abramović, srebro David Ilijević, Noa Vujica, Ivana Jozić i Stela Jozić, a broncu Petra Ždravac, Lea Ilijević, Dorotea Šajtović, Antonela Marijančević, Niko Marijanović i Hrvoje Jozić. Među članovima TKD-a Kneževi Vinogradi zlato je osvojio Borna Čikojević, a srebro Karla Marinović. Za Taekwondo klub Brod zlato je osvojio Josip Čretni, a broncu Lovro Mataić, a za TKD Našice srebro je pripalo Petri Tomljanović i Sara Špoljarić, a bronca Petri Mohila. Pojedinačno pehare za najbolje u svojim kategorijama kod Slavonaca dobili su seniorka Laura Zahirović (Osijek), Fran Čopčić (Sajnami) kod juniora, Mia Fernbach (Sajnami) bila je najbolja B kadetkinja, a Josip Čretni (Brod) najbolji B kadet. Ukupni je pobjednik TKD Orion, ispred Sajnamija, a na trećem je mjestu Sokol iz Bijeljine.

Mario Kokaj
Osječanka Laura Zahirović proglašena je najboljom seniorkom turnira
Najčitanije iz rubrike