Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK

Osječki košarkaši srušili posljednju neugodnu tradiciju
Objavljeno 12. ožujka, 2019.
Bilo je u dosadašnjem dijelu sezone jako dobrih, nešto manje dobrih, ali i lošijih izdanja košarkaša s Drave. No, ono što su Vrijednosnice Osijek prikazale u 16. kolu HT Premijer lige zaslužuje najvišu ocjenu. Najboljih, najzrelijih 40 minuta odigrali su protiv momčadi koja je prije dolaska u Gradski vrt dijelila vodeću poziciju na tablici i koju dosada nisu nikad uspjeli svladati u službenom okršaju. No, igrači Domagoja Kujundžića pokazali su da su kadri rušiti i neke neugodne tradicije, a to su napravili na itekako uvjerljiv način. Zadar je teško stradao, na kraju je bio u minusu od 19 poena (88:69), što mu je drugi najuvjerljiviji poraz (od četiri ukupno) u borbi za domaće bodove (od Cibone su poraženi 21 razlike).

Kao alibi gostima se može uzeti u obzir umor jer su put Osijeka krenuli nakon što su odradili domaću obvezu u ABA ligi, gdje su doživjeli također uvjerljiv poraz od Crvene zvezde. Usprkos tome, očekivala se od momčadi Ante Nazora bolja krvna slika na parketu, gdje su ih brokeri zasjenili u svakom pogledu. A to je na kraju i najvažnije.

- Čestitam igračima na golemom trudu, pametnoj igri i zasluženoj pobjedi. Iskoristili smo Zadrov umor, znam da im nije bilo lako igrati dvije utakmice u 24 sata - diplomatski je zborio trener Kujundžić nakon završetka utakmice u kojoj bi gosti imali problema i da dan ranije nisu odigrali utakmicu s Crvenom zvezdom.

Jer Vrijednosnice Osijek bile su itekako motivirane i raspoložene za igru.

- Pobjedu smo željeli, ali sumnjam da je bilo onih koji su baš očekivali ovakav ishod, kojim sam i ja iznenađen. Ali, odigrali smo odlično, igrači su išli do svojih krajnjih granica i to se na kraju isplatilo - kaže trener košarkaša s Drave, koji je i taktički odlično pripremio momčad za ovako uglednog suparnika. Tako su u startnoj petorci svoje mjesto našli Domagoj Vrkić i Maxwell Darling, a Novozelanđanin dosada nije imao veću minutažu.

- Od naših vanjskih igrača nitko ne može čuvati Božića u igri leđima, stoga sam tu iskoristio Darlingovu snagu, koji je odradio pravi posao. No, odradili su ga sjajno doista svi igrači - zadovoljno će Kujundžić.

Kao momčad, domaćin je funkcionirao kao švicarski sat. No, da mehanizam radi glatko, zaslužan je play Mario Ihring. Slovak je odigrao svoju najbolju i najzreliju partiju u žutom dresu, zabio je 19 poena, ali podijelio devet asitencija uz šest skokova. Imao je i četiri izgubljene lopte, ali to je bilo u situacijama kada se težilo ekshibiciji, kada je sve već bilo gotovo. Standardno pouzdan bio je Ante Gospić (19+6), jedan od trojice Zadrana u osječkom dresu. Prema "svojima" nisu imali milosti Vrkić (9p, 3s) ni Franko Šango (dvije trice u drugoj četvrtini kada se stvarala prednost), a sjajna je bila i Abuova reakcija s klupe (17p, 8s). Sve u svemu, momčadsko izdanje za pet! Na kraju, Zadar je imao i malo razloga za zadovoljstvo. Naime, za vrijeme boravka u Osijeku saznalo se da je osiguran ostanak u ABA ligi.
N. Benčina
Najboljih 40 minuta “brokeri” su odigrali protiv momčadi koja je prije dolaska u Gradski vrt dijelila vodeću poziciju
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike