Novosti
POBJEDNICI PRIJEVREMENIH LOKALNIH IZBORA

HDZ-u u općinskom vijeću Davora sedam mandata
Objavljeno 12. ožujka, 2019.
HDZ je pobjednik na prijevremenim izborima za općinsko vijeće Davora, od 13 mandata izborio se za sedam, doznaje se u Općinskom izbornom povjerenstvu Davora.


Po tri mandata imaju koalicija HSS/SDP te Nezavisna lista Lidije Brlić, koja je u prošlom sazivu Vijeća, koje je srušilo proračun HDZ-ovu gradonačelniku, bila HDZ-ova predsjednica Općinskog vijeća. Od oko 2400 birača na izbore je izišlo njih 1394, odnosno 58,5 posto. Na redovnim lokalnim izborima u svibnju 2017. godine HDZ je osvojio također sedam mandata, a koalicija HSS/SDP šest, pa se može reći da je ona pravi gubitnik prijevremenih izbora. Odaziv je tada bio 45,1 posto, što znači da je na ove izbore izišlo dvjestotinjak birača više.


- Ovo su moji peti izbori, ali nikada nisam bio uzbuđen kao sad. Samo me je bilo strah da sve ovo što smo dosad napravili i pripremili stane, a stalo bi ako ne bi bilo razumijevanja u Vijeću - prenosi riječi općinskog načelnika Đure Anđelkovića Radio Nova Gradiška nakon izbora. Najavio je da odmah kreće realizacija svih dogovorenih projekata.
Iz Nezavisne liste Lidije Brlić poručili su kako se ponose rezultatima, a i "dalje će ustrajati na pitanjima koja su bitna za opstanak Davora i Orubice". H/D.Pav.