Regija
STRAH U BELIŠĆU

Čopor pasa lutalica napada građane
Objavljeno 12. ožujka, 2019.
Četiri psa deset su minuta na mene režala i nasrtala, u posljednji tren spasio me vozač automobila, kaže Belišćanka
BELIŠĆE - Nekoliko pasa koji se već danima nalaze na kružnom toku ispred belišćanskog naselja poznatog kao Mitrovica neprestano nasrće na prolaznike i plaši ih u tolikoj mjeri da su se požalili redakciji Glasa Slavonije.Svoju priču i šokantno iskustvo koje je proživjela u nedjelju rano ujutro, prije šest sati, kada je išla na posao, ispričala nam je jedna Belišćanka (podatci poznati redakciji), koja, iako naviknuta na slične prizore, tvrdi da takvo što nikada nije doživjela.

- Išla sam prema pješačkom prijelazu kada sam odjednom čula režanje četiriju pasa iza sebe, a u jednom su me trenutku okružili. Najviše je režao krupni crni pas, sličan hrvatskom ovčaru, koji se pjenio i nasrtao na mene pa sam završila nasred ceste. Sve to trajalo je dobrih deset minuta i kada sam već bila sigurna da će me izgristi, tu je situaciju primijetio jedan vozač, koji je automobilom dojurio do mene i, stavši u mojoj neposrednoj blizini, otvorio mi vrata i pustio me da uđem te se sklonim od njih. Samo zahvaljujući tome uspjela sam izbjeći da me psi izgrizu - priča nam još uvijek u šoku Belišćanka kojoj to nije prvi susret s agresivnim psima u tom dijelu grada i s kojima je samo desetak sati prije susret imao i njezin sin, koji se navečer vraćao s posla. Dodaje da su nakon nje psi odmah nasrnuli na biciklista koji je dolazio iz smjera Bistrinaca, i to tako agresivno da je čovjek gotovo pao s bicikla.

Kako su u petak u kasnim poslijepodnevnim satima saznali za sličnu priču, također od jedne uplašene građanke, koja je proživjela napad crnog kudravog psa, Grad je jučer u Mitrovicu poslao komunalne redare. U gradskom odjelu komunalne djelatnosti kazali su nam da Grad stalno poduzima brojne mjere kako bi se na ulicama što više smanjio broj pasa lutalica: od subvencioniranja čipiranja pasa i prvog cijepljenja za pse kojima se pronalaze udomitelji do zbrinjavanja agresivnih pasa ugovorima s veterinarskim stanicama. Prošle je godine na takav način zbrinuto 20 pasa, a ove je godine s Vetamom potpisan ugovor za zbrinjavanje 25 pasa. Takvo zbrinjavanje po psu Grad stoji više od 4000 kuna pa se na to odlučuju tek kada se ne pronađe drugo rješenje ili kada je riječ o agresivnoj životinji koju nije moguće na drugi način skloniti s ulice.

- Odlično surađujemo s našim volonterima, koji su iznimno angažirani na poslovima zbrinjavanja pasa, tako da se u situaciji kada se na ulici primijeti pas koji nije čipiran i nema vlasnika psu nastoji u što kraćem roku pronaći dom, čipirati ga i cijepiti te zbrinuti kod novog vlasnika. Na taj način ove smo godine već zbrinuli šest pasa s područja grada i držimo da je to najbolje rješenje za njih - poručuje Marko Anić iz Grada.

Lidija Aničić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike