Crna kronika
ŠTETA NEKOLIKO TISUĆA KUNA

Požar na “Adici” zbog ventilacije
Objavljeno 11. ožujka, 2019.
VUKOVAR - Na krovištu ugostiteljskog objekta na izletištu "Adica" u nedjelju oko 10 sati izbio je požar. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Vukovara, a u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Kako doznajemo iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, očevidom je utvrđeno kako je uzrok požara kvar na električnim instalacijama u sustavu ventilacije. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

U nedjelju oko 9.35 u Ulici Josipa Kneževića u mjestu Nova Ljeskovica u ljetnoj kuhinji u dvorištu obiteljske kuće 80-godišnjak je nestručno rukovao plinskom bocom i plinskim štednjakom prilikom čega je došlo do nekontroliranog curenja plina i zapaljenja te začađenja zidova. Muškarac je lakše ozlijeđen, a materijalna šteta iznosi oko 2000 kuna. Liječnička pomoć mu je pružena u požeškoj bolnici. Tijekom vikenda u Požeško-slavonskoj županiji dogodila su se i dva požara na otvorenom prostoru, u mjestima Batinjani i Doljanci, gdje je na neutvrđen način došlo do požara pri čemu su gorjeli suha trava i nisko raslinje. Obavljenim očevidom u Svetom Ivanu Zelini, Radoišće, utvrđeno je kako je 78-godišnjakinja tijekom vikenda čistila korov i palila suhu travu te je vatra zbog vjetra izmaknula kontroli i zahvatila joj odjeću. U požaru je 78-godišnjakinja teško ozlijeđena. Također, obavljenim očevidom u Svetom Ivanu Zelini, Banje Selo, utvrđeno je da je nepoznati počinitelj na zasad neutvrđen način zapalio suhu travu i nisko raslinje na površini od 1000 x 800 metara.

U petak prijepodne na poljoprivrednoj površini u blizini Marijanskih Ivanovaca prilikom spaljivanja biljnog otpada zbog vjetra je došlo do širenja vatre na neobrađenu površinu obraslu travom i niskim raslinjem. Požar je obuhvatio nekoliko električnih drvenih stupova, tzv. bandera, koji su djelomično nagorjeli. Požar su potpuno ugasili pripadnici DVD-a Marijanci. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno. Iz policije apeliraju na građane da ako spaljuju korov, šikaru, suhu travu i drugi biljni otpad na poljoprivrednom zemljištu i na zemljištu u neposrednoj blizini šume, poduzmu mjere i radnje kako ne bi došlo do požara. S.Lacić
Možda ste propustili...

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

POLICIJA U LOVU NA NEODGOVORNE VOZAČE

Turirali, bučili i divljali širim središtem Osijeka

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

2

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura