Kultura
MUZEJ LIKOVNIH UMJETNOSTI U OSIJEKU

Natječaj za 13. Memorijal Ive Kerdića, triennale hrvatskog medaljerstva i male plastike
Objavljeno 12. ožujka, 2019.
OSIJEK - Muzej likovnih umjetnosti Osijek objavio je Natječaj za sudjelovanje na izložbi 13. Memorijal Ive Kerdića, triennale hrvatskog medaljerstva i male plastike.Ta će tradicionalna izložbena manifestacija biti u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku trinaesti put. Sukladno programu i praksi dosadašnjih izložbi, one će se sastojati od selekcije suvremenog medaljerstva i male plastike te zasebne tematske ili samostalne izložbe. Ove, 2019. godine, Memorijal se održava prema novim Pravilima, koja su objavljena na facebook-stranici i web-stranici organizatora, Muzeja likovnih umjetnosti (www.mlu.hr).

Kako se kaže u Pravilima, prijavu na sudjelovanje na Memorijalu potrebno je poslati u digitalnom obliku, preko e-maila, na adresu: triennale@mlu.hr. "Molimo sudionike natječaja da se prilikom prijave pridržavaju Pravila o organizaciji i radu izložbe ‘Memorijal Ive Kerdića‘, triennale hrvatskog medaljerstva i male plastike (posebno: III., Uvjeti izlaganja; IV., Natječaj i sadržaj prijave) na internet-adresi http://www.mlu.hr/index.php/pravo-na-pristup-2", kaže se u priopćenju MLU-a Osijek.

Prijava na natječaj obvezno mora sadržavati osobne podatke: ime, prezime, adresu, broj telefona, e-mail adresu;

profesionalni životopis; potpunu dokumentaciju o prijavljenom radu (naziv, godina, tehnika, dimenzije) i prema potrebi tehničke podatke o postavljanju rada; fotografiju visoke rezolucije (prihvaća se i fotografija sadrenog modela prije lijevanja);

a ako to vrsta rada nameće, izjavu umjetnika o vlastitom umjetničkom radu (stav koji umjetnik iskazuje radom) te opis načina izlaganja rada.Jedan autor može na natječaj prijaviti jedan do tri rada u selekciji male plastike te jedan do pet radova u medaljerskoj selekciji. Umjetnički savjet za izlaganje odabire jednu do tri male plastike te jednu do pet medalja.

Autor treba preko prijave na natječaj Umjetničkom savjetu omogućiti uvid u svoj rad digitalno, u obliku kvalitetne fotografije/reprodukcije. U slučaju pozitivnog odgovora Umjetničkog savjeta, a radi donošenja konačne odluke o prijavljenom radu, autor će ocjenjivačkom sudu omogućiti i uvid u rad uživo. Uz radove koji su izabrani natječajnim postupkom, na izložbi će sudjelovati i pozvani autori.

Prijave na natječaj šalju se na e-mail adresu: triennale@mlu.hr. Završni rok za prijavu na natječaj je 31. svibnja 2019. Prijavljene radove ocjenjivat će Umjetnički savjet 13. Memorijala Ive Kerdića u sastavu: Damir Mataušić, Ivan Mirnik, Tatijana Gareljić, Luka Petrinjak i Daniel Zec. O rezultatima natječaja prijavljeni autori bit će obaviješteni e-mailom.

Smatra se da je prijava pristigla u roku ako je poslana na e-mail adresu Muzeja zaključno do 24 sata posljednjeg dana roka za slanje prijave. Nepotpune, kao i prijave pristigle nakon isteka roka za prijavu Umjetnički savjet neće razmatrati.

Izložba će biti otvorena 19. rujna 2019. u Muzeju likovnih umjetnosti Osijek, a trajat će do 16. studenoga 2019.

Sve dodatne upite slati na adresu: triennale@mlu.hr, poručuje kustos izložbe, mr. sc. Daniel Zec.

Darko Kovačević
Izložba će biti otvorena 19. rujna u Muzeju likovnih umjetnosti Osijek, a trajat će do 16. studenoga
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U NASTAVKU USPJEŠNOG ART TJEDNA

Izložba u povodu 25 godina postojanja vinkovačkog HDLU-a

2

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

3

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente