Kultura
PROGRAM TEATRA POEZIJE “SJEĆANJA KRLEŽINIH SUVREMENIKA”

Gostuje Krležin portretist Zlatko Kauzlarić Atač
Objavljeno 11. ožujka, 2019.
ZAGREB - Ovog tjedna bit će nastavljen program Teatra poezije "Sjećanja Krležinih suvremenika", a gost će biti poznati hrvatski slikar i scenograf Zlatko Kauzlarić Atač

Prema priopćenju Teatra poezije iz Zagreba, u utorak, 12. ožujka 2019., u 18 sati u Memorijalnom prostoru Miroslava i Bele Krleže (Krležin Gvozd 23) u sklopu projekta "Sjećanja Krležinih suvremenika", prema autorskoj zamisli glumca i redatelja Gorana Matovića, istaknuti slikar i scenograf svjedočit će o susretima s Krležom. Od 1973. godine više je puta portretirao Krležu u raznim crtačkim tehnikama (olovka, tuš, pastel, ulje, akril); ističe se pastel u boji iz 1976.. godine (s Krležinom posvetom sadašnjim vlasnicima) i dramatični Posljednji susret s Krležom - evokacija viđenja i razgovora 12. studenoga 1981. Kao scenograf postavio je s velikim uspjehom više Krležinih tekstova i njihovih adaptacija. Sjajno je surađivao s Georgijem Parom, velikim redateljem Krležina teatra.

Nakon sjajnih "Sjećanja Krležinih suvremenika", koja su priredili Predrag Matvejević, Velimir Visković, Bora Ćosić, Željko Senečić, Marija Ujević Galetović, Slavko Goldstein, Irena Vrkljan, Edo Galić, Branislav Glumac, Ivan Golub, Latica Ivanišević, Vladimir Gerić, Rupprecht S. Baur, Antun Vrdoljak, Neva Rošić, Rajko Grlića i Marijeta Vujičić, memorijski niz nastavljamo svjedočanstvom Zlatka Kauzlarića Atača.

Organizatori ovog projekta su Teatar poezije i Muzej grada Zagreba, a pokrovitelj je Grad Zagreb.

Za ovu prigodu Slastičarnica Zagreb sudionike događanja počastit će Krležinim kafe-šnitama, koje su promovirane 2017. godine na Festivalu Miroslav Krleža. D.Kć.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike