Sport
SLAVONSKI DERBI ODBOJKAŠICA

Osječka ekipa spremno čeka start doigravanja
Objavljeno 11. ožujka, 2019.
Domaće su prekinule niz od dva poraza, a četvrti put u sezoni svladale su Novu Gradišku

Odbojkašice Osijeka pobjedom su zaključile ligaški dio sezone, a posljednji bodovi osvojeni su u slavonskom derbiju.

Nije Nova Gradiška imala ni najmanje izgleda u Gradskom vrtu, gdje je pak sastav Damira Runjaša znao pružati bolje partije i ostaviti puno bolji dojam, koji je ovaj put izostao. Nije to i neko iznenađenje jer Osječanke su u ovoj utakmici i službeno potvrdile da su najbolja prvoligaška ekipa, a igračicama i treneru Miroslavu Đekiću ovo je bila i posljednja priprema za doigravanje, koje kreće već za dva dana. S druge strane, Novogradiščanke su još prije ispale iz svih kombinacija oko plasmana koji bi donio eventulani povratak u Superligu, koju će Osijek igrati slijedeće sezone.

Domaće su s manje od sat vremena odradile ono što se od njih i očekivalo, za razliku od prethodne dvije utakmice, u kojima je nastupao s kombiniranom postavom, trener Đekić je u slavonski derbi ušao s kadrom koji ima udarni status.

- Prije smo potvrdili prvo mjesto, stoga sam odlučio malo miksati s postavom na dvije gostujuće utakmice u Splitu i Zadru, gdje rezultat više nije bio primaran. Izgubili smo oba dvoboja, nije dolazilo u obzir da izgubimo i treći - kaže Đekić, koji u dvoboju 12. kola 3. jakosne skupine nije morao forsirati najbolji kadar. Rezultatski je Nova Gradiška solidno parirala samo uvodni set, a domaće su apsolutnu dominaciju imale u drugom, gdje su izgubile samo pet poena, stoga je bilo jasno da će derbi brzo biti priveden kraju.

- Nismo nastupili u najjačem sastavu, a s obzirom na to da utakmica nije imala težinu, dao sam priliku svim igračicama da izađu na parket. Nismo mogli parirati raspoloženom Osijeku, kao što je to bio slučaj u prethodnim utakmicama - naglasio je Runjaš.

Još tamo u uvodnom dijelu prvenstva u Gradskom vrtu, Osijek je slavio u pet setova, a identično je bilo i na sljedećoj utakmici u Novoj Gradiški. No u sljedeća dva ogleda odbojkašice s Drave pitanje pobjednika rješavale su u tri seta.

- Konačni ishod nije bio upitan, stoga nije bilo ni potrebe da standardne igračice budu u punom pogonu, što je bila prvobitna namjera. Najvažnije je da smo ligaški dio zaključili na način kako i dolikuje prvaku, zdravi smo i spremni za ono što nas još čeka - kaže Đekić.

Osijek je izborio povratak u Superligu, ali i nastup u ovogodišnjem doigravanju, koje starta u srijedu. U četvrtfinalu se ide na drugog nositelja, Kaštelu, koja je domaćin prvog ogleda, a uzvrat je sljedećeg vikenda u Osijeku. Tko ostvari dvije pobjede, ide u polufinale. Prvi put Đekićev sastav nije u ulozi favorita, ali vjerujemo da će imati što reći i pokazati na parketu i završnici sezone, koja se već sada može ocijeniti uspješnom.

Nino Benčina
Osijek       3

Nova Gradiška       0

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 100. Sudci: Horvat (Belišće) i Pišćak (Vinkovci).

OSIJEK: Kainz, Đurić, Karatović, Lovrić, Štebih, Krivić, Grahovac, Merkaš, Šimunec, Gadžić, Žulj, Jurić, Hodić, Matković.

NOVA GRADIŠKA: Lan. Engerini, Akmačić, Papac, Lam. Engerini, Kovač, A. Papac,B. Papac, Zirn, Dautović, Balunović, Pavić,ž

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:18, 25:5, 25:14
Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

Najčitanije iz rubrike