Sport
OSIJEK - LOKOMOTIVA

Marić donio bod Osijeku nakon vodstva "lokosa" iz penala, debitirao Kleinheisler
Objavljeno 10. ožujka, 2019.
Nogometaši Osijeka nisu uspjeli osvojiti sva tri boda u drugoj uzastopnoj utakmici u Gradskom vrtu

Osijek je i u drugom uzastopnom nastupu pred svojim navijačima propustio pobijediti. Nakon pomalo šokantno propuštene pobjede protiv Slaven Belupa u prošlom kolu, Osijek je i protiv Lokomotive ostao bez dva boda koja su se činila dohvatljivima.


Bila je to očekivano tvrda utakmica koja je ponudila malo pravih prilika za pogotke. Bilo je pitanje tko će prvi napraviti nekakvu malo veću pogrešku i opet se ona prvi potkrala Osječanima. I to u najgorem mogućem trenutku, u samom finišu prvog dijela, kada je Lokomotiva baš ni iz čega došla do kaznenog udarca koji je pretvorila u vodstvo. Kada Zagrepčani dođu u gostima do te situacije, onda postaju još opasniji jer im je kontra ubitačna. No, Osijek je uspio taj dio njezine igre dobro amortizirati, a u nastavku i izjednačiti. No, više od toga nije išlo, no ako ništa drugo, prvi put smo na djelu vidjeli Lászla Kleinheislera. I iz onoga što je pokazao možemo zaključiti samo jedno - to je točno igrač koji je nedostajao bijelo-plavima.

Nesigurni Vidulin

Prvi dio susreta bio je očekivano tvrd i bez previše prilika. Osijek je u najvećem njegovu dijelu bio poduzetniji, kontrolirao je stvari na terenu, ali je na odmor otišao s rezultatskim zaostatkom jer je u 45. minuti Malenica skrivio kazneni udarac iz kojeg su gosti došli do vodstva. Rekli bismo ni krivi ni dužni jer do tog trenutka su bili gotovo neopasni, ali bio je dovoljan samo jedan trenutak neopreza da bijelo-plavi upadnu u probleme. Naravno, moglo je sve to biti drukčije jer imao je Osijek dvije-tri dobre situacije da dođe u vodstvo. Prva je definitivno bila i najbolja, a dogodila se u 13. minuti kada je Kleinheisler odlično proigrao Marića na desnoj strani kaznenog prostora, a onda je idealnom povratnom loptu poslužio Špoljarića s pet-šest metara od vrata, mladom Osijekovu napadaču u prilog je išlo i to što se Kolinger poskliznuo i pao, no u čistoj situaciji Špoljarić je promašio cijelu loptu, pa je ta velika prilika propala. Pod posebnim povećalom bio je debi mađarskog reprezentativca Lászla Kleinheislera. Vidljivo je bilo kako se radi o klasnom veznjaku kakvog Osijek u svojim redovima nema. U 24. minuti dogodio se prvi pokušaj gostiju kada je Datković iz blizine pogodio vanjski dio mreže. Tečnu akciju Osijek je izveo odmah u sljedećem napadu, Marić je u njezinu završteku proigrao Pilja, koji je imao mogućnost za udarac s 14-15 metara, ali je u padu loše zahvatio loptu, pa nije bilo opasnosti za Grbića. U 29. minuti Kleinheisler je okušao sreću s 25 metara. Bio je to dobar udarac, ali ne dovoljno kako bi prevario spremnog Grbića. Vratar Lokomotive bio je na visini zadatka u 37. minuti, kada je Grgić povratnom loptom pronašao Pilja na 12-13 metara od vrata na prvoj vratnici, uslijedio je udarac iz prve u bliži kut koji je Grbić uspio skrenuti u korner. I kada se činilo kako će se na odmor otići bez pogodaka, u 45. minuti Karačić je poslao prizemni ubačaj u kazneni prostor Osijeka, Radonjić ga nije uspio ukrotiti, lopta se odbila u peterac, gdje je Malenica zakasnio s intervencijom i pri tome je zakačio Uzunija po nogama. Zbrku je izazvao sudac Vidulin, koji je prvo pokazao na gol-aut, ali je na intervenciju pomoćnika Boruta Križarića promijenio odluku i dosudio kazneni udarac. Loptu je uzeo Majstorović, koji je hladnokrvo Malenicu poslao udesno, a loptu ulijevo, te je tako svoju momčad u svlačionicu na odmor odveo s minimalnom prednošću.

Marić izjednačio


U nastavku susreta Osijek je relativno brzo vratio nadu u rezultatski preokret. U 59. minuti došao je do izjednačenja zahvaljujući snalažljivosti svog prvog strijelca Mirka Marića, koji se najbolje snašao u gužvi ispred vrata Lokomotive nakon kornera koji je izveo Pilj. Lopta se odbijala i na kraju pala pred Marića, koji ju je spremno s tri metra poslao u mrežu. Međutim, nakon izjednačenja Lokomotiva se nije ukočila i dopustila Osijeku daljnji pritisak, nego je počela igrati i događanja držala daleko od svojih vrata, a počela je i igrati bolje nego u dotadašnjem tijeku susreta. Istina, mogao je Osijek u 62. minuti posve okrenuti rezultat nakon što je Pilj ubacio slijeva, a Abazaj skinuo loptu s noge Grgiću, koji je bio u boljoj poziciji za udarac. No, izostala je prava komunikacija, pa je Albanac šutirao - neprecizno. U 73. minuti vrlo opasni bili su gosti. Uzuni je vratio loptu do Karačića, koji je na nju naletio i iz punog trka poslao pravi projektil s 15-ak metara koji je dobro udrmao spoj vratnice i grede u gornjem lijevom kutu. Osijek nikako nije uspijevao napraviti pravi pritisak na goste. Zekić je pokušao i s izmjenama, u igru je poslao iskusne ljude poput Bobana, Lope i Ejupija, koji je zaigrao na službenoj utakmici nakon gotovo godinu dana, ali to nije dalo željeni pečat igri bijelo-plavih. Prijetnje su bile sporadične, ali ne i takve da bi Grbića natjerale na nekakvu ozbiljniju reakciju. U 83. minuti Lopa je prošao dva-tri suparnika, pa servirao loptu Kleinheisleru, koji je odlično opalio s više od 20 metara, a projektil je fijuknuo malo iznad grede. U samoj završnici susreta igralo je "run & gun". Osijek je očajnički tražio pogodak koji bi mu donio željena tri boda, a ni Lokomotiva nije sjedila skrštenih ruku. I oni su u tom natrčavanju vidjeli svoju priliku za pobjedu i do nje su došli u 85. minuti, kada je neugodni Uzuni bio u dobroj poziciji kada ga je proigrao Karačić, ali je njegov udarac s desetak metara završio pokraj vrata. Posljednju priliku Osijek je imao preko Marića u 85. minuti koji je pokušao efektno "škaricama", no nije dovoljno dobro zahvatio loptu, pa je Grbić taj udarac prigrlio bez većih problema. Tako je Osijek i u drugoj uzastopnoj utakmici pred svojim navijačima ostao bez pobjede iako je još jednom bio dojam kako je više napravio na terenu da bi do nje došao, ali ovaj put Lokomotiva se pokazala kao vrlo tvrd orah koji se nije dao do kraja razbiti.


Dalibor Keler
samo bod
DRUGI UZASTOPNI DOMAĆI REMI
OSIJEK - Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme toplo. Teren neravan. Gledatelja: 2089. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar) - 5,5. Strijelci: 0:1 Majstorović (45-11m) 1:1 Marić (59). Žuti kartoni: Abazaj, Kleinhesler, Lopa, Lončar (Osijek), Karačić, Radonjić, Maružin, Lecjaks, Rakić (Lokomotiva). Crveni kartoni:

IGRAČ UTAKMICE: MIRKO MARIĆ (OSIJEK)

OSIJEK                             1 (0)

Malenica 5,5, Grgić 6, Škorić 6, Guti 6, Lončar 5,5, Pušić 7, Kleinheisler 7, Pilj 6 (od 83. Ejupi -), Špoljarić 5,5 (od 58. Boban 5,5), Abazaj 6 (od 74. Lopa -), Marić 7.

LOKOMOTIVA                 1 (1)

Grbić 6,5, Karačić 6,5, Majstorović 7, Kolinger 6,5, Datković 6, Kastrati 5,5 (od 63. Maružin 6), Burić 6, Đurasek 5,5 (od 54. Mlinar 5,5), Lecjaks 6, Uzuni 6, Radonjić 5,5 (od 73. Rakić -).
0:1
Kontakt Malenice i Uzunija sudac Vidulin nakon savjeta s pomoćnikom okarakterizirao je kaznenim udarcem. Siguran realizator bio je Majstorović, koji je "rastavio" Malenicu
1:1
Pilj je ubacio iz lijevog kuta, a u gužvi pred Grbićem se najbolje snašao Marić, koji je iz blizine ugurao loptu u mrežu
Možda ste propustili...

OSMINA FINALA KUGAČKOG KUPA HRVATSKE

Ženski slavonski dvojac bez naklonosti kuglica

DOBRO RASPOLOŽENJE NA OPUS ARENI

Mierezu sam morao reći da malo stane i predahne

Najčitanije iz rubrike