Osijek
NOVI AUTOBUS POVUČEN IZ PROMETA

GPP: Odgovorni za kvar snosit će trošak popravka
Objavljeno 11. ožujka, 2019.
Već dva tjedna jedna od priča koju prepričavaju Osječani ona je o novom autobusa GPP-a, jednom od 12 svečano predstavljenih na Trgu Ante Strčevića u siječnju, koji je nakon jedva mjesec dana prometovanja gradskim ulicama završio u MAN-ovu servisu.

Priču o kvaru i skupom popravku novog novcatog autobusa i da osobu odgovornu za kvar nastoje zaštiti od odgovornosti, iz GPP-a demanitiraju te objašnjavaju što se točno dogodilo sa spornim autobusom i najavljuju njegov skorašnji povratak na ulice.

"Uobičajena je praksa kod novih vozila da se nakon prijeđenih približno 5000 kilometara sva dodatno pregledaju, odnosno da se obavi dijagnostika cijelog sustava. Kod jednog je pri elektroničkoj dijagnostici uočena pogreška, koja se ponovila, te je autobus ostavljen u servisu na detaljnijem pregledu. Prilikom detaljne dijagnostike pokazala se pogreška u ubrizgavanju goriva te je daljnjim pregledom utvrđeno da se radi o pogrešci koju je prouzročio ljudski faktor, tako što je u spremnik goriva utočeno sredstvo Ad Blue, koje se inače toči u posebni spremnik. Ad Blue je sredstvo koje se koristi kod autobusa najnovije generacije i služi za bolje izgaranje čestica u ispušnom sustavu, odnosno za smanjenu emisiju štetnih plinova. Kvar je prouzročen u GPP-u, gdje se trenutno obavljaju istražne radnje, te će počinitelj snositi konzekvence i trošak popravka, u skladu s važećim pravilnicima. Oštećenja koja su prouzročena na autobusu su otklonjena, a trenutno se obavlja njegovo testiranje. Zamijenjeni su svi potrebni dijelovi na kojima su moguća oštećenja, kako autobus ne bi izgubio tvorničko jamstvo. Ako sve bude u redu, očekujemo da će autobus ponovno biti na raspolaganju za nekoliko dana", objašnjava Sanja Mršo, voditeljica službe marketinga GPP-a. I.Solar
Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike