Mozaik
GLUMAC JUSSIE SMOLLET

Optužen zbog laganja čikaškoj policiji
Objavljeno 11. ožujka, 2019.
Televizijski glumac Jussie Smollett, uhićen prošli mjesec jer je organizirao lažni napad kako bi potaknuo karijeru, optužen je po 16 točaka optužnice za lažno prijavljivanje policiji da su ga napale dvije osobe vrijeđajući ga zbog rase i seksualne orijentacije.

Jussie Smollett krajem siječnja podnio je tužbu u kojoj je naveo da su ga maskirane osobe napale u središtu Chicaga uz uvrede zbog rase i seksualne orijentacije. Zatim su ga navodno fizički napali i vezali mu omču oko vrata te posipali nekom kemikalijom. Ispričao je i da su mu napadači vikali da su u zemlji MAGA, prema sloganu iz kampanje američkog predsjednika Donalda Trumpa (Make America Great Again). Prema policiji, dva brata, koja su oba crnci, priznala su da im je Smollett platio da insceniraju napad. Lokalni novinari pronašli su snimke nadzorne kamere dva brata kako kupuju stvari koje su navodno upotrijebljene u prijevari, među kojima i crvenu kapu i maske za lice.

Smollett je pod istragom i zbog rasističkog pisma koje je uputio samom sebi. Kad to pismo nije odjeknulo onako kako je očekivao, on je organizirao lažni napad na sebe. Taj lažni napad početno je izazvao niz osuda. Brojne poznate osobe su ga podržale, poput glumice Emme Watson, pjevačice Katy Perry i bivšeg potpredsjednika Joea Bidena te niza drugih demokrata. Smollettov odvjetnik Mark Geragos rekao je da je optužba "suvišna i osvetoljubiva" te dodao da njegov klijent odlučno tvrdi da je nedužan. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike