Kultura
NAGRAĐENO 27 UČENIKA GLAZBENE ŠKOLE FRANJE KUHAČA OSIJEK

Niz uspjeha u Novskoj, Sisku i Velikoj Gorici
Objavljeno 11. ožujka, 2019.
OSIJEK


Na 57. regionalnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa 27 učenika Gš Franje Kuhača Osijek natjecalo se u šest kategorija: solfeggio, tambure, suvremeni ples, klavir, gitara i pjevanje. Postignuti rezultati prve tri kategorije već su objavljeni u Glasu Slavonije, a uspjehe su nastavili nizati i ostali učenici natjecatelji.


Klaviristi su imali natjecanje u Novskoj. Mina Ždinjak u 5. kategoriji bila je najuspješnija i osvojila prvu nagradu, a pripremala ju je nastavnica Grlica Alić, prof. mentorica. Troje učenika osvojilo je druge nagrade i to u 2. kategoriji Iskra Kujundžić (prof. Ivana Glavočević), u 3. kategoriji Jan Plazibat (prof. Mihaela Hoffmann) i u 5. kategoriji Nikola Varžić (mr. art. Sandra Mikulandra Tutavac).
U Sisku je bilo organizirano natjecanje za pjevače gdje su učenici nastavnice mr. art. Vesne Jaić, također postigli izvrsne rezultate. Fabijan Trbara je u 1. kategoriji osvojio prvu nagradu, Vlatka Kladarić prvu je nagradu osvojila u 2. kategoriji, a Leonarda Kavedžić u istoj kategoriji osvojila je drugu nagradu. Učenike je na klaviru pratila mr. art. Sandra Mikulandra Tutavac. U Velikoj Gorici bilo je natjecanje gitarista, a Borna Valentić je u 5. kategoriji osvojio drugu nagradu (nastavnik Mario Husnjak). N.Vek.


Možda ste propustili...

POSVEĆEN JE 150. ROĐENDANU JEDNE OD NAJPREVOĐENIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA

Znanstveni skup “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”

NAJPOPULARNIJA DRAMA FRANKA WEDEKINDA

“Buđenje proljeća” u Teatru &TD

FOOZOS OBILJEŽIO 150. OBLJETNICU ROĐENJA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Predstava “Blagoslov” u čast našoj velikoj književnici

Najčitanije iz rubrike