Kultura
OTVORENA IZLOŽBA GRAFIKA U OSJEČKOJ GALERIJI KAZAMAT

Najbolji prošlogodišnji grafičari
Objavljeno 11. ožujka, 2019.

OSIJEK


U Galeriji Kazamat u Tvrđi otvorena je izložba "7. Međunarodna radionica umjetničke grafike". U organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Osijek i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Radionica je održana od 5. do 15. srpnja 2018. Radovi tada nastali predstavljeni su na izložbi u osječkoj Galeriji Kazamat, a mogu se pogledati 15. ožujka 2019.


Međunarodna radionica umjetničke grafike, jedinstvena u Hrvatskoj, održava se svake godine u atelijerima Odsjeka za likovnu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Posvećena je tehnikama dubokog tiska, a održava se uz vodstvo akademskog slikara grafičara, izv. prof. art. Stanislava Marijanovića. Njezino djelovanje iznimno je važno za kontinuirani razvoj i promoviranje umjetničke grafike u Osijeku i cijeloj Hrvatskoj, a njezino je značenje prepoznato i u inozemstvu.


Na dosadašnjih desetodnevnim sazivima Radionice sudjelovalo je 57 pozvanih afirmiranih umjetnika iz 14 zemalja i 17 odabranih, pretežno osječkih, studenata grafike, čime se pridonosi kontinuiranom razvoju tog specifičnog umjetničkog metiera. Kako svaki sudionik ostavlja Radionici određeni broj grafičkih otisaka, skupljena je respektabilna zbirka od gotovo 300 radova. Svaki saziv popraćen je Danom otvorenih vrata i izložbama.
Na prošlogodišnjem, sedmom, sazivu sudjelovali su David Maes (Kanada/Francuska), Khoa Pham (Vijetnam/SAD/Francuska), Pablo Flaiszman (Argentina/Francuska), Stanislav Marijanović, voditelj Radionice, te Maja Gjajić, Darko Brkić i Antonela Juriša, studenti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, ako i Ida Bugarić, diplomandica na Umjetničkoj akademiji u Splitu. D.Kć.
Možda ste propustili...

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

U SLATINI NASTUPIO AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER-A

Među posljednjim europskim velikim muškim zborovima

Najčitanije iz rubrike