TvObzor
EXIT FESTIVAL

Dolazi DJ Snake - jedan od najpopularnijih glazbenih izvođača
Objavljeno 8. ožujka, 2019.
Autor niza najslušanijih globalnih hitova potvrdio je nastup na glavnoj pozornici EXIT festivala u subotu, 6. srpnja

Jedan od najpopularnijih glazbenih izvođača na svijetu DJ Snake, autor niza najslušanijih globalnih hitova, potvrdio je nastup na glavnoj pozornici EXIT festivala u subotu, 6. srpnja. Megahitovi koje potpisuje ovaj francuski superstar, poput "Taki Taki", "Lean On", "Turn Down for What" i drugi, uspjeli su stići do vrtoglavih osam milijardi YouTube pregleda i pet milijardi Spotify slušanja. Najpopularniji svjetski glazbenici kao što su Lady Gaga, Ed Sheeran, Cardi B i Skrillex utrkuju se da surađuju s njim, a među njima je i Justin Bieber koji je gostovao na hitu "Let Me Love You", čiji su pregledi na videoservisima već dostigli impresivnih 1,4 milijarde.

Njegov megahit "Taki Taki" na kojem gostuju Cardi B i Selena Gomez, za samo četiri mjeseca premašio je milijardu videopregleda, čime je postao i najbrži video u povijesti kojemu je to uspjelo. Još jedan rekord drži s hitom "Lean On" i grupom Major Lazer, koji je uz više od 2,5 milijardi YouTube pregleda ujedno bio i najslušaniji na Spotify platformi od njezinog osnivanja. Popularni Parižanin danas je headliner najvećih svjetskih festivala, kao što su Coachella, Lollapalooza, Tomorrowland i brojnih drugih gdje se nerijetko nalazi kao jedini DJ headliner u rangu s najvećim grupama današnjice, kao što su The Killers, Muse, ili Migos. DJ Snake dobitnik je i dvije Billboard i jedne MTV nagrade, dok mu je prvu Grammy nominaciju donijela suradnja s Lady Gagom na albumu "Born This Way". Zbog ovih nevjerojatnih uspjeha mediji ga uspoređuju s njegovim sugrađaninom Davidom Guettom, a kada je ovo gradsko rivalstvo u pitanju, zanimljivo je i da je DJ Snake prvi glazbenik u povijesti koji je u direktnom prijenosu nastupio na čuvenim Trijumfalnim vratima u Parizu, dok na Petrovaradinsku tvrđavu dolazi direktno s još jednog nastupa u Francuskoj, i to na utvrđenju iz 17. stoljeća.

Talentirani Francuz alžirskog podrijetla objavio je album "Encore", 2016. godine te ukupno 23 singla, od kojih se većina pozicionirala na top-liste diljem svijeta. Posljednji u nizu, "Taki Taki", dospio je do broja jedan u čak petnaest zemalja, dok je i nakon četiri mjeseca u samom vrhu top-lista u cijelom svijetu. Hommage njegovom originalnom muzičkom stilu odao je magazin koji predstavlja bibliju glazbene scene Rolling Stone, navodeći da "DJ Snake usavršava svoju osobnu otrovnu, nepopustljivu, arhetipsku verziju bass glazbe uz koju možete skakati gore-dolje". DJ Snake je i dio Pardon My French francuskog DJ kolektiva te osnivač sve popularnije izdavačke kuće "Premiere Classe".

Nikola Kučar