TvObzor
KEVIN POLLAK

Jedan od uvjeta za prihvaćanje uloge svakako je dobra ekipa na setu
Objavljeno 8. ožujka, 2019.
Serija "Anđeo iz pakla" predstavljala je za mene dobru priliku, jer iskreno, pristao sam razmotriti ponudu zato što sam znao da ću raditi sa sjajnim ljudima.

Kevin Pollak u humorističnoj seriji "Anđeo iz pakla" igra udovca i samohranog oca Marva koji želi samo najbolje za svoju kćer Allison (Maggie Lawson), kojoj se jednoga dana ukaže misteriozan ženski lik s krilima, Amy (Jane Lynch), tvrdeći da je poslana s neba kako bi bila njezin anđeo čuvar.


Pollakova glumačka, scenaristička, producentska i redateljska djela šire se na više medija i ne treba ih posebno predstavljati. Neki će ga prepoznati iz "Malo dobrih ljudi", neki iz "Starih gunđala", ili "Privedite osumnjičene", a možda i "Početak kraja", no svima je sigurno dobro poznat.

Dobra prilika


Imajući na umu sve što vam se događa u karijeri, što vas je potaknulo da snimate seriju "Anđeo iz pakla"?


- Ovaj projekt za mene je bio dobra prilika. Iskreno, pristao sam razmotriti ponudu zato što sam znao da ću raditi sa sjajnim ljudima. To je nešto čemu svi težimo u ovom poslu, a vjerujem i u bilo kojem drugom. Stoga, kad nisam stand-up komičar i radim samostalno, nadam se da hoću i želim raditi s odličnom ekipom. Ovaj je materijal bio spektakularan, a glumačka je postava sve zaokružila. Cijela je stvar poput kakvog sna. Serija je smiješna i ima srca.

Možemo samo zamisliti koliko je divno surađivati s Jane Lynch...


- Ona je krasna kolegica, pravi anđeo, ali ne iz pakla. A ne smijem izostaviti ni Maggie Lawson i Kylea Bornheimera koji igraju moju kćer i sina.

Je li vam autor serije dopustio ubaciti vlastite šale?


- Jest. Dali su mi mnogo slobode. Iskreno, meni je i teško raditi ako nemam odriješene ruke. Recimo, u ‘Malo dobrih ljudi‘ radio sam strogo prema scenariju. Morao sam izgovoriti točno od riječi do riječi.

Što nam možete reći o svom liku, Marvu?


- On ima svoje želje i potrebe kao liječnik u Beverly Hillsu. To mnogo govori o njegovu životu i kako ga odlučuje voditi. Nekoliko je godina prošlo od smrti njegove supruge i čini se da je spreman upecati novu ribu u njima prepunom moru.

Pravi glumac


Snimili ste podjednako mnogo komedija i drama...


- Moglo bi se reći da me to čini pravim glumcem, ako se to uopće može tako reći, bar kad je ta raznolikost u pitanju. Jedna od najboljih stvari kad si karakterni glumac – napisao sam knjigu "Kako sam preko kreveta došao do sredine", i znam da ćete me sada ispraviti i reći "do vrha", ali ja ne želim biti usamljen na vrhu kad je u sredini fantastično. Imam život, imam privilegije od šoubiznisa – primjerice, ako trebam slobodan stol u restoranu ili se trebam progurati kroz red na blagajni. Često sam radio s filmskim megazvijezdama.

Uživate li još uvijek jednako u glumi ili je to nešto što radite dok ne režirate?



- Uvijek će mi najveći užitak biti stand-up komedija na pozornici, ali evo upravo radim na samostalnom showu s kojim obilazim teatre, a zove se "Tko želi biti redatelj?". Rušim snove i slamam srca dijeleći svoja iskustva naučena tijekom snimanja i kroz pretprodukciju. Jer kao stand-up izvođač, vi ste scenarist, redatelj, producent, urednik, koreograf, glumac i sve redom.

Pripremio: Adrian ANDREJEK
Anđeo iz pakla

HTV1, srijeda-petak, 23.30 sati
OSOBNA ISKAZNICA
IME I PREZIME:

Kevin Pollak

DATUM ROĐENJA:

30. listopada 1957.

MJESTO ROĐENJA:

San Francisco, Kalifornija

LJUBAV:

supruga Jaime Fox

DJECA:

2 (identitet nepoznat)
Najčitanije iz rubrike