Ekonomija
PREDSTAVILI SEZONSKU KARIJERNU WEB STRANICU

Dukat traži više od  sedamdeset sezonaca
Objavljeno 8. ožujka, 2019.

Tvrtka Dukat je jučer predstavila sezonsku karijernu web stranicu na kojoj se nalazi ponuda za više od sedamdeset otvorenih sezonskih radnih mjesta. Kako su naveli su iz te tvrtke traže radnike u različitim dijelovima države a sad su sve dostupne pozicije po prvi put objedinjene na specijaliziranoj web stranici na adresi www.sezonaudukatu.hr.

Sezonska radna mjesta, otvorena su u najvećim odjelima Dukata - logistici, prodaji i proizvodnji, a kandidatima se nudi zapošljavanje u razdoblju od travnja do rujna, ovisno o njihovim potrebama i željama. Novi zaposlenici u Dukatu mogu odraditi cijelu ili dio sezone. Iz Dukata navode i kako sezoncima nude mogućnost stalnog zapošljavanja nakon uspješno odrađene sezone, status stalnog sezonca ili pak prednost pri zapošljavanju za sljedeću sezonu, ovisno o potrebama i željama zaposlenika. Posebnu pažnju u Dukatu pridaju uvođenju u posao novih zaposlenika kroz razrađen sustav edukacija te uz pomoć i podršku internih trenera.

 Iz Dukata napominju kako najveći interes vlada za poslove skladišnih radnika u Zagrebu i Splitu, stoga njima, uz redovne stimulacije, nude i dodatni bonus na kraju uspješno odrađene sezone u visini jedne mjesečne neto plaće. Indeks slobodnih radnih mjesta - OVI indeks u veljači je zabilježio rast od 8,7 posto u odnosu prema istom mjesecu prošle godine, što upućuje na nastavak rasta potražnje za radom na godišnjoj razini, objavio je u ponedjeljak Ekonomski institut Zagreb (EIZ) napominjući kako je južni Jadran imao najveći pozitivan doprinos ukupnom rastu broja oglasa.


Kako navode iz EIZ-a, nakon vrlo niske godišnje stope rasta u prvom mjesecu ove godine, OVI je u veljači zabilježio rast od 8,7 posto u odnosu prema istom mjesecu prethodne godine, a i desezonirane vrijednosti indeksa također su pozitivne i pokazuju da je broj oglasa u veljači veći u odnosu prema prethodnom mjesecu, i to 4,7 posto. "Pokazatelji tržišta rada obično prate kretanje BDP-a s vremenskim odmakom, ali čini se da tržište rada još nije osjetilo posljedice usporavanja stope rasta BDP-a koja je u četvrtom tromjesečju 2018. iznosila 2,3 posto, niže od stopa ostvarenih u prethodnim tromjesečjima", napominju analitičari EIZ-a. Prema podatcima EIZ-a, najveće povećanje broja oglasa na godišnjoj razini zabilježeno je u zanimanjima hotelijer/ugostitelj, serviser te skladištar, dok je najveće smanjenje opaženo kod programera, kuhara i zidara. U 40 posto oglasa u veljači tražila se srednja stručna sprema, a najveći broj oglasa nudio je ugovor na određeno vrijeme, njih čak 44,8 posto. "Što se geografske raspodjele poslova tiče, najveći broj oglasa odnosio se na središnju Hrvatsku, a na drugom mjestu nalazio se južni Jadran, koji je u veljači imao i najveći pozitivan doprinos ukupnom rastu broja oglasa na godišnjoj razini. Broj oglasa u razdoblju od veljače 2018. do veljače 2019. godine na južnom je Jadranu porastao za čak 20,6 posto, najvećim dijelom zahvaljujući povećanoj potražnji za hotelijerima/ugostiteljima, konobarima, serviserima, čistačima te stolarima", zamjećuju analitičari EIZ-a.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana