Mozaik
AMALIJA ZAGORČAK NA HRVATSKOM BALU U BEČU

Baranjka je Miss Supranational hrvatske dijaspore
Objavljeno 8. ožujka, 2019.
Može sudjelovati u finalu izbora za Miss Supranational Hrvatske za Miss svijeta

Amalija Zagorčak, sedamnaestogodišnja djevojka rodom iz Belog Manastira, trenutačno stanovnica Ebenfurtha u Austriji, osvojila je titulu Miss Supranational hrvatske dijaspore ostvarivši tako pravo sudjelovanja na završnici izbora za Miss Supranational Hrvatske za Miss svijeta, koje će se održati tijekom lipnja u Vodicama.


Nije isključeno da, u slučaju pobjede, predstavlja Hrvatsku na finalnom međunarodnom izboru, koji će se krajem godine održati u Poljskoj. Amalija je lentu osvojila početkom ožujka na prvom regionalnom izboru, održanom u okviru 28. Hrvatskog bala u Beču, koji organizira Austrijsko-hrvatska zajednica za kulturu i sport, na čelu s predsjednikom zajednice Miroslavom Piplicom.

Igra odbojku

Natjecalo se šest djevojaka, a svaka od njih predstavila se u dva izlaska - u crnim večernjim haljinama i vjenčanicama Mistic Exklusive. Amalijina prva pratilja bila je Arijana Bišof (27) iz Novske, drugom pratiljom proglašena je Tea Vlasić (19) iz Slavonskog Broda, a titulu Miss fotogeničnosti osvojila je njezina sugrađanka Marina Čabraja (17). Manje sreće imale su Antonela Čabraja i Nikolina Benak. U žiriju su sjedili Mirsada Jureša, vlasnica brenda Mystic Exclusive, dr. Matija Miletić, estetski kirurg, Renata Vinšek, vlasnica frizerskog salona Love is in the Hair, Vjekoslava Bach Vasić, novinarka i TV voditeljica, Tihana Babij, aktualna Miss Supranational Hrvatske, Josipa Pavlović, direktorica tvrtke Renata Vinšek d.o.o., Ivo Pavlović, suvlasnik vinarije Jakovac, Alexandra Macloud Blažević, američka novinarka i producentica, Alma Šimunić, PR restorana Gladne oči, Lena Radanović, organizatorica izbora Miss Supranational Varaždinska županija, te Zdenko Balog, glamour fotograf i novinar portala prigorski.hr. Izboru je nazočila veleposlanica Republike Hrvatske u Republici Austriji, dr. sc. Vesna Cvjetković, ujedno u svojstvu posebne izaslanice predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Amalija je, inače, učenica srednje medicinske škole u Ebenfurthu, a u svoje slobodno vrijeme igra odbojku.

San iz djetinjstva

- Od malena pratim razne izbore za Miss i uživam u njima. Čak sam, još kao mala djevojčica, nastupila na izboru za malu princezu u baranjskom Karancu, gdje sam bila druga pratilja - prisjeća se Amalija, dodajući kako, zahvaljujući upornosti, polako ostvaruje ono što je još kao djevojčica htjela. Tvrdi kako su joj roditelji i braća oduvijek velika potpora te kako će se na završnici izbora Miss Supranational Hrvatske za Miss svijeta u Vodicama predstaviti - onakvom kakva je.


Inače, licenca Miss Supranational pokrenuta je u Poljskoj prije desetak godina. Uz stotinjak država s različitih krajeva svijeta, ovom se izboru prije četiri godine priključila i Hrvatska. Prošle je godine, prošloga ljeta, izabrana treća po redu Miss Supranational Hrvatske - Tihana Babij.
Važno je istaknuti da je Amalija na istom izboru nastupila i prošle godine. Tada je postala Miss fotogeničnosti, plasiravši se tako na završnicu koja se održala ljetos na otoku Pagu. Nije joj strana ni humanitarna djelatnost. Lijepa se Baranjka, naime, priključila akciji pomoći za oboljelog dječaka Doriana Dvornića, prikupivši tada 700 eura.
Ivica Getto
prošle godine
BILA JE MISS FOTOGENIČNOSTI
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana