Dome slatki dome
UGODAN PROSTOR ZA STANOVANJE

Mali zahvati za velike promjene
Objavljeno 7. ožujka, 2019.
Velike promjene u interijeru i osvježenje prostora moguće je postići i skromnim ulaganjima

Želite promjene, ali ne i velika ulaganja? Sve vam je već pomalo dosadilo i željeli biste osvježiti prostor u kojemu živite?


Mali zahvati i veliki rezultati ono su što očekujete. Ako je ulazni prostor popločan već pohabanim pločicama koje niste u mogućnosti mijenjati, jednostavno rješenje za njihovo skrivanje je upotreba tepiha, staza ili postavljanje laminata preko njih. Laminat je dostupan po povoljnim cijenama i jednostavan za postavljenje prema sistemu - uradi sam.

Izmjena fronti

Muči vas kuhinja koja i nije toliko loša, ali joj je dizajn zastario. Predlažemo izmjenu kuhinjskih fronti. Sama konstrukcija s policama i ladicama ostat će nevidljiva iza nove kuhinjske fasade koja može biti u skladu s najnovijim trendovima. Izmjena takvog tipa stvorit će sasvim novi ugođaj kuhinjskog prostora te dati dojam da je potpuno nov.


Sličnu izmjenu možete napraviti i na svim ormarima. Bitno je da je konstrukcija očuvana. Nova vrata ormara dat će mu novi izgled, a postavljanje ogledala na pojedina krila može korigirati i dimenziju prostora u kojemu se nalazi. Osim klasičnih krila, korpus ormara možete zatvoriti platnenim ili bambus-roletama, žaluzinama raznih boja te zastorom od željene tkanine ili plastificiranog materijala.
Jastučići

Stare stolice osvježite bojenjem i postavljanjem novih jastučića u boji. Ako vam je potpuno dosadio izgled vaših stolica, navucite na njih presvlake u željenom dizajnu, materijalu i boji. Takvim zahvatom doista ćete imati dojam da ste kupili nove stolice. One će biti i praktične za održavanje, jer se presvlake lako skidaju i peru.


Garnituru za sjedenje najlakše ćete osvježiti postavljanjem dekorativnih prekrivača usklađenih s bojama vašeg interijera. Dodatak jastučića u različitim bojama i veličinama upotpunit će ukupan dojam. Isti je postupak i s foteljama.


Dotrajali klub-stolić u dnevnom boravku ili stol u blagovaonici osvježite bojenjem ili postavljanjem dekorativnih stolnjaka.


Kad imate vremena, prošetajte odjelima s proizvodima prema sistemu - uradi sam, i sigurno ćete i sami dobiti ideje koje će dati nov sjaj vašem starom pokućstvu!
Izabela GALOVIĆ NINIĆ, dipl. ing. arh
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red

2

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

3

STANOVANJE : VRTNE OGRADE

Zanimljiva, jedinstvena, ali i vrlo funkcionalna