Dome slatki dome
BILJKE ČISTE ZRAK

Napunite kuću kisikom
Objavljeno 7. ožujka, 2019.
U vašoj se kući, bilo da je stara ili nova, talože toksini. Oni se nalaze u boji, plastici, sagovima, otopinama za čišćenje...Srećom, priroda ima način da zrak održi čistim - neke biljke prirodnim putem mogu pročistiti zrak od zagađivača. Fikus je zimzelena biljka koja potječe iz Indije. Istraživanja su pokazala da je posebno dobar za uklanjanje formaldehida iz zraka. Bambusova palma još je jedna od kućnih biljaka koje pročišćavaju zrak. Osim toga, ona tjera i insekte. Bambusova palma iz zraka uklanja benzen, formaldehid, kloroform, ugljični monoksid i ksilen.

Bršljan je zimzelena biljka puzavica koja se dobro prilagođava unutrašnjim uvjetima. Lako se uzgaja u kući i ne treba joj mnogo svjetlosti. Bršljan je, osim za prečišćavanje zraka, dobar i za uklanjanje alergena kao što su plijesan i životinjski izmet. Iz zraka eliminira benzen, ugljični monoksid, formaldehid i trihloroetilen.

Šarenolisni bršljan može se uzgajati u dekorativnoj posudi, u visećoj košari ili postavljen uspravno. Potrebno mu je malo svjetlosti, a ako ima više svjetlosti, listovi su mu šareniji.

Krizantema je jedan od najboljih cvjetova za pročišćavanje zraka. Iako nije sobna biljka, ipak može neko vrijeme biti unutra. Kada se osuši, zamijenite je novom. Krizantemama je potrebno mnogo svjetlosti, ali ne direktne, kao i mnogo vlage. Pročišćava zrak od formaldehida, ksilena, benzena i amonijaka.J.Kn.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike