Osijek
NASTAVAK USPJEŠNOG PROJEKTA DOKKICE

Izložba plakata “I tata je važan” na FOOZ-u
Objavljeno 6. ožujka, 2019.
U organizaciji Dječje osječke kreativne kućice (Dokkica) i Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti (FOOZ), jučer je u prostorijama istog fakulteta svečano otvorena izložba promotivnih plakata o aktivnom očinstvu, nastalih u sklopu projekta "I tata je važan".

Izložba obuhvaća 13 vizuala, fotografija očeva i djece, od kojih svaki nosi poruku o važnosti aktivne uloge oca u obitelji i odgoju djece. Fotografije su nastale prošle godine uz asistenciju Maje Varge, a njihov je autor Mario Miloloža.

Studente, koji su se jučer okupili u velikom broju, pozdravio je dekan FOOZ-a Damir Matanović, poručivši da iz prve ruke, odnosno vlastitoga iskustva, zna da je uloga oca u odgoju djeteta izuzetno važna.

Više o samom projektu rekla je Ines Novak, voditeljica Dokkice.

- Projekt "I tata je važan" nastavlja se drugu godinu zaredom uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Riječ je o jedinstvenoj kampanji u našoj regiji. Vjerujem da danas puno slušate o tome kako u našem društvu vlada kriza obitelji, stoga je i ovaj projekt nastao radi stvaranja dobrih osnova i temelja za vas mlade koji ćete danas-sutra postati roditelji. Riječ je o promociji aktivnog očinstva, rodnoj ravnopravnosti i jednakim roditeljskim ulogama u obitelji. Jednog dana kada zakoračite u roditeljske vode vidjet ćete da je doista važna aktivna uloga oca u obitelji - poručila je Novak. I. Alilović
PROMOCIJA AKTIVNOG OČINSTVA
Projekt “I tata je važan” odobren je u okviru natječaja Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te kroz ovu kampanju, ali i predavanja i program podrške očevima u Dokkici ima cilj poticati očeve na veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu. Specifični ciljevi projekta su promocija rodne ravnopravnosti i aktivnog očinstva u obiteljskom životu, unaprjeđenje savjetodavnog rada s očevima u lokalnoj zajednici te podrška budućim roditeljima u jačanju roditeljskih kompetencija.
Možda ste propustili...

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

Najčitanije iz rubrike