Osijek
FILOZOFSKI FAKULTET

Konferencija InfoDASKA
Objavljeno 4. ožujka, 2019.
Konferencija koja okuplja studente knjižničarstva i informacijskih znanosti s područja Hrvatske i regije - InfoDASKA održat će se ove godine 10. i 11. svibnja drugi put na Filozofskom fakultetu u Osijeku u organizaciji studenata Odsjeka za informacijske znanosti i studentskog kluba Libros. Krovna je tema konferencije Informacijska tehnologija kao pokretač promjena, uz dvije podteme: Uloga informacijskih ustanova u procesu promjena i Odnos informacijskih stručnjaka prema tehnologijama. Očekuje se oko 40 studenata iz Hrvatske te BiH.

- Svrha je konferencije potaknuti na razmišljanje o postojećim problemima u radu i poslovanju informacijskih ustanova i njihovu rješavanju. Osim toga, studenti imaju mogućnost međusobne razmjene znanja i iskustava te upoznavanja i druženja s pojedincima zainteresiranima i uključenima u isto znanstveno područje. Također, studenti kao sudionici konferencije imaju priliku izravno primijeniti vještine i znanja stečene tijekom samog studiranja, a koja se odnose na javni nastup, pisanje rada i njegovu prezentaciju - ističu organizatori.

Konferenciju su prvi put održali studenti Sveučilišta u Zadru 2008., i otad se održava jednom godišnje. Prethodnih su ju godina ugostili Zadar, Zagreb, Osijek i Mostar, a ove se godine uključuje i Sarajevo. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 15. ožujka. Detalje o prijavi i dodatne informacije o konferenciji moguće je naći na mrežnim stranicama Filozofskog fakulteta. J.P.
Možda ste propustili...

LIPANJSKO IZDANJE POPULARNE MANIFESTACIJE

Svi putevi vode na Sajam antikviteta

SPECIJALIZIRANA TRGOVINA GRAMOFONSKIH PLOČA, STRIPOVA...

Vinylmania danas otvara svoja vrata

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBLJETNICA ŠKOLE NA JUGU 2

Tinka će snimiti “milenijsku fotku” za 50. rođendan

2

ERASMUS+ I JOB SHADOWING U OŠ TENJA

Ugostili učenike iz slovenske škole

3

LIPANJSKO IZDANJE POPULARNE MANIFESTACIJE

Svi putevi vode na Sajam antikviteta