Osijek
FILOZOFSKI FAKULTET

Konferencija InfoDASKA
Objavljeno 4. ožujka, 2019.
Konferencija koja okuplja studente knjižničarstva i informacijskih znanosti s područja Hrvatske i regije - InfoDASKA održat će se ove godine 10. i 11. svibnja drugi put na Filozofskom fakultetu u Osijeku u organizaciji studenata Odsjeka za informacijske znanosti i studentskog kluba Libros. Krovna je tema konferencije Informacijska tehnologija kao pokretač promjena, uz dvije podteme: Uloga informacijskih ustanova u procesu promjena i Odnos informacijskih stručnjaka prema tehnologijama. Očekuje se oko 40 studenata iz Hrvatske te BiH.

- Svrha je konferencije potaknuti na razmišljanje o postojećim problemima u radu i poslovanju informacijskih ustanova i njihovu rješavanju. Osim toga, studenti imaju mogućnost međusobne razmjene znanja i iskustava te upoznavanja i druženja s pojedincima zainteresiranima i uključenima u isto znanstveno područje. Također, studenti kao sudionici konferencije imaju priliku izravno primijeniti vještine i znanja stečene tijekom samog studiranja, a koja se odnose na javni nastup, pisanje rada i njegovu prezentaciju - ističu organizatori.

Konferenciju su prvi put održali studenti Sveučilišta u Zadru 2008., i otad se održava jednom godišnje. Prethodnih su ju godina ugostili Zadar, Zagreb, Osijek i Mostar, a ove se godine uključuje i Sarajevo. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 15. ožujka. Detalje o prijavi i dodatne informacije o konferenciji moguće je naći na mrežnim stranicama Filozofskog fakulteta. J.P.
Možda ste propustili...

U SUBOTU NA SVEČANOM KONCERTU

"Željo" pleše za Osječane

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JOŠ JEDNA OBNOVA

Dva milijuna kuna za novi nogostup, rasvjetu i asfalt Podravske ulice

2

OSJEČKOM LIJEČNIKU "MEDICINSKI OSCAR"

Matej Šapina: Ovo mi je najdraža nagrada do sada

3

U ČETVRTAK POČINJE ADVENTIRANJE

Svijetlit će 10 km lampica