Ekonomija
NIKAD BOLJI OSJEČKI PROLJETNI SAJAM

Robu razgrabilo više od 15 tisuća kupaca
Objavljeno 4. ožujka, 2019.
Kolone automobila slijevale su se prema Pampasu, a izlagači su noću pripremali robu da bi je imali dovoljno u ponudi

Sajamski prostor Pampas tijekom vikenda bio je prepun posjetitelja koji su došli pogledati što se novoga nudi na 26. Osječkom proljetnom sajmu - sajmu poljoprivrede i prehrane i 20. Obrtničkom sajmu. A bilo je svega, kaže direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović.Čim je sajamsku manifestaciju u petak svečano otvorila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, pod čijim se pokroviteljstvom ovaj sajam održava tijekom njenog predsjedničkog mandata, posjetitelji su krenuli u razgledavanje štandova 180 izlagača pristiglih iz cijele Hrvatske, ali i iz Srbije i Slovenije.
Zanimanje za posjet sajmu nije jenjavao ni u nedjelju, posljednjeg sajamskog dana.
Direktor Vukašinović kaže kako je sajam do jučer do 11 sati posjetilo 15.000 posjetitelja, pa je za pretpostaviti da će konačna brojka biti i veća do samog zatvaranja sajma.

Izlagači prezadovoljni

- Prezadovoljan sam, i mislim da je u proteklih nekoliko godina prema broju posjetitelj ovo najjači proljetni sajam. Već sam broj, 26. po redu, govori o značaju sajma. Veliki broj izlagača popunio je 2000 četvornih metara te 5000 četvornih metara otvorenog izložbenog sajma. Izlagači su prezadovoljni, osobno sam ih sve obišao na štandovima, i svi odreda ističu kako su na ovom sajmu polučili višestruke benefite - prodavali su, razgovarali s kupcima i potencijalnim poslovnim partnerima, a dodatno su putem medija dobili veliku vidljivost, što im mnogo znači u promociji njihovih tvrtki, obrta, obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava... - kazao nam je jučer prijepodne Alen Vukašinović, dok su kolone posjetitelja automobilima i pješice stizale na sajamski prostor na osječkom Pampasu.

Sve su rasprodali

- Minimalno 15.000 posjetitelja u ovom je trenutku u koloni od Portanove prema Pampasu. Okreću se automobili nazad, najveći nam je problem parking danas, jučer i u petak. Jedini problem Osječkog sajma jest nedovoljan broj parkirališta, jer se slijevaju kolone građana. Što se tiče izlagača, upravo sada sam obišao i zadovoljan sam s onim što su mi ispričali. Obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva su, primjerice, cijelu noć pripremali nove količine proizvoda kako bi ih imali na zalihama na štandovima, budući da su sve prodali dan ranije. Prodaja im je nadišla sva očekivanja i jako su zahvalni na vidljivosti koja im je dana slijedom praćenja Sajma u medijima. Vidljivost im nikada nije bila veća - kaže Vukašinović.
Kolika je važnost ovog sajma govori i razina s kojih su uzvanici došlu u Osijek.
Osječkom proljetnom sajmu i izlagačima podršku su došli dati ministrica Regionalnog razvoja Gabrijela Žalac kao izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac, osječko-baranjski župan Ivan Anušić, gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić, predsjednika Gradskog vijeća Osijeka Željko Požega, Zdravko Barač iz Ministarstva poljoprivrede, predsjednik HGK-a ŽK Osijek Zoran Kovačević, predsjednika Obrtničke komore Osječko-baranjske županije Darko Knežević, izaslanica generalnog konzula Mađarske u Osijeku Ena Obradović, čelnici općina i gradova... Darko Pejić
Možda ste propustili...

SMANJUJU TROŠKOVE I POLAŽU NADE U OPORAVAK POTRAŽNJE U KINI

Finski proizvođač dizala otpušta 1000 radnika

MOŽE LI BRZA MODA POSTATI ODRŽIVA?

Modna industrija drugi je najveći zagađivač

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZVOJ RURALNIH PODRUČJA

Brendiranjem poljoprivrede do veće vrijednosti proizvoda

2

SPUSTILA SE I OČEKIVANJA POTROŠAČA

Ekonomska klima u RH zamjetno je pogoršana

3

POD PRITISKOM PANDEMIJSKIH OGRANIČENJA I USPORAVANJA GOSPODARSTVA

Prodaja pametnih telefona u Kini naglo pala