Crna kronika
TRAGIČNA NESREĆA U BUDROVCIMA

U slijetanju automobila u kanal smrtno stradao mladi zapovjednik DVD-a
Objavljeno 1. ožujka, 2019.
BUDROVCI

Igor Kedačić (32), zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Budrovci kod Đakova, smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, dvije minute poslije ponoći, u Ulici Stanka Lehote, u Budrovcima. U utorak je, pak, u osječkoj bolnici od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći u Dardi sredinom veljače, preminuo 84-godišnjak.


- U Ulici Stanka Lehote, u Budrovcima, iz još neutvrđenog razloga, došlo je do slijetanja automobila s kolnika. Vozilo je u nekontroliranom kretanju sletjelo sa ceste u odvodni kanal, udarilo u betonski most, prevrnulo se više puta te se zaustavilo na krovu. Prilikom udara i prevrtanja iz vozila je ispao 28-godišnjak koji je zatečen bez svijesti, dok je u vozilu ostao priklješten 32-godišnjak. Prevezeni su u Klinički bolnički centar Osijek, gdje je 32-godišnjak preminuo, dok ozlijede 28-godišnjaka još nisu okvalificirane. Utvrđujemo okolnosti događaja - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.


Naime, policija i dalje istražuje tko je vozio automobil u trenutku nesreće, jer je 28-godišnjak pronađen izvan vozila, a 32-godišnjak je bio tako priklješten u vozilu da nije bilo moguće odmah utvrditi je li on vozio ili nije. Đakovački vatrogasci nisu imali većeg posla oko tehničke intervencije, jer kad su stigli na mjesto događaja vozač i suvozač bili su već izvan vozila, a potom su samo osiguravali vozilo od eventualnog zapaljenja. Kedačić će biti pokopan u petak, na mjesnom groblju u Budrovcima.


U utorak je teškim ozljedama podlegao 84-godišnji biciklist u KBC-u Osijek. On je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila 16. veljače u Ulici Ante Starčevića, u Dardi. Kako doznajemo iz policije, 84-godišnjak je vozio bicikl uz rub ceste, na traci namijenjenoj vozilima iz suprotnog smjera. U jednom trenutku iz neutvrđenih razloga biciklist je izgubio nadzor nad upravljačem i počeo padati na desnu stranu. Pri tome je pao pred automobil koji je u tom trenutku naišao. Biciklist je kolima hitne pomoći prevezen u Klinički bolnički centar gdje je, na žalost, od težine zadobivenih ozljeda preminuo 11 dana kasnije.
Početkom veljače još jedna osoba smrtno stradala u prometu u Osječko-baranjskoj županiji. Naime, 3. veljače, oko 17.30 sati, 21-godišnjak se kretao automobilom državnom cestom 213. Dolaskom do podvožnjaka u blizini raskrižja s prilaznom cestom za Nemetin, zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, sletio s kolnika, udario u povišeni betonski rubnjak, prešao preko nogostupa i udario u metalne nosače, a potom je preko travnate kosine prednjim dijelom vozila udario u betonski temelj podvožnjaka. I u siječnju su na cestama Osječko-baranjske županije poginule tri osobe.S.Lacić/S.Župan
TRI TRAGEDIJE I U SIJEČNJU
I u siječnju su zabilježene tri prometne neseće s poginulim osobama. Crni niz počeo je 17. siječnja, kada je u sudaru s tegljačem poginula 28-godišnja vozačica automobila u Đakovu. Dan kasnije, na Vinkovačkoj cesti u Osijeku, u neposrednoj blizini kružnog toka na Đakovštini, poginuo je vozač, a teško ozlijeđena suvozačica. U stravičnoj nesreći koja se dogodila 22. siječnja u Bilju, smrtno je stradala 16-godišnja djevojka iz Luga.
Možda ste propustili...