Ekonomija
SAJAMSKI PROSTOR PAPMAS U OSIJEKU

Danas svečano otvorenje Osječkog proljetnog sajma i Obrtničkog sajma
Objavljeno 1. ožujka, 2019.
Danas je svečano otvaranje 26. Osječki proljetni sajam 2019. - sajam poljoprivrede i prehrane i 20.Obrtnički sajam koji će trajati do nedjelje, 3. ožujka, na sajamskom prostoru Pampas.
- Sajam se održava pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović koja će ga svečano i otvoriti. Radno vrijeme Sajma je od 10 do 19 sati, a izlagača iz Hrvatske, Srbije i Slovenije više je od 180. Parkiranje i ulaz se ne naplaćuju, a Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera sa stručno-pratećim događajima - kaže Alen Vukašinović te dodaje da će danas (petak) u 9.30 sati u Dvorani za sastanke biti "Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka" u organizaciji Ministarstva poljoprivede.
Program izlaganja i prodaje obuhvaća niz područja: od strojeva i opreme za poljoprivredu i šumarstvo, stočarstvo, transport u poljoprivredi, ratarstvo, povrtlarstvo, voćarstvo, pčelarstvo, šumarstvo, proizvodnje sjemenskog i sadnog materijala, ekološke proizvodnje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, hortikulture, navodnjavanja, zaštitnih sredstva, gnojiva, ambalaža, prehrambenih proizvoda, obrtništva, strojeva i opreme, trgovine, široke potrošnje do seoskog turizma. Posjetitelji će imati prigodu i sudjelovati u stručnim i popratnim aktivnostima, navodi direktor Vukašinović. Obrtnici iz nekoliko županija predstavit će se također u nekoliko kategorija: strojevi, oprema, aparati i alati za sve oblike obrtničkog stvaralaštva; prerada i obrada drva, metala, plastike, stakla, keramike, tekstila, kože, plemenitih materijala, živežnih namirnica; proizvodi obrtničkog stvaralaštva od različitih materijala; proizvodi za opremanje obrtničkih radionica i prodavaonica; proizvodi za stanovanje, vanjsko i unutarnje uređenje objekata; proizvodi za graditeljstvo i infrastrukturu; proizvodi umjetničkog obrta i visoke tehnologije; uslužne i izdavačke djelatnosti te proizvodnja strojeva i uređaja u poljoprivredi. D.Pejić
HGK Županijska komora Osijek objedinjuje izlagače gospodarskih komora Hrvatske, nastupaju obrtničke komore Osječko–baranjske i Međimurske županije, Udruženje obrtnika Osijek, Semeljci, Antunovac, Darda, Petrijevci i Vinkovci. Pokrovitelji su i ministarstva poljoprivrede, gospodarstva, poduzetništva i obrta te regionalnog razvoja i fondova EU-a, Osječko-baranjska županija, Grad Osijek, HGK Županijska komora Osijek i Obrtnička komora Osječko-baranjske županije. Sponzori: Pevec d.d., Općina Čepin, Noky Security d.o.o, Osječka pivovara, Parangal.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike