Tehno
HUAWEI MATE X - 5G

Preklopni pametni telefon pretvara se u 8-inčni tablet
Objavljeno 1. ožujka, 2019.
U Huawei Mate X integrirana je baterija iznimne snage od 4500 mAh koja podržava 55W Huaweijevu SuperCharge tehnologiju punjenja baterija – službeno najbržu na svijetu.Riječ je o pametnom telefonu sa 6,6-inčnim zaslonom, no dijagonala zaslona povećava se na 8 inča u trenutku kada se uređaj rasklopi. Tada se Huawei Mate X pretvara u multifunkcionalni slim tablet. Ovaj 2-u-1 telefon ima fleksibilan i izrazito čvrst OLED ekran zahvaljujući upravo Falcon Wing Mechanical Hinge tehnologiji.


Prostrani 6.6-inčni FullView zaslon na novom Huawei Mate X uređaju u rasklopljenom stanju pretvara se u 8-inčni tablet debljine od samo 5,4 milimetra. Slika se na ovom zaslonu prikazuje s izrazitom jasnoćom, pri čemu je moguće uočiti i najsitnije detalje.Dizajn Huawei Mate X uređaja spaja suvremene potrebe i naprednu tehnologiju, a jednostavno mu je mijenjati svrhu - bilo da ga želite koristiti kao pametni telefon ili kao ultra slim tablet.


Huawei Mate X dolazi u novoj Interstellar Blue boji, koja podiže standarde dizajna mobilnih uređaja.Čitavu cjelinu dizajna tehnologije izvanserijskih mogućnosti na Huaweiju Mate X zaokružuje najbolji 5G modemski čipset na svijetu Balong 5000. On je zaslužan za potpuno novi i neistraženi način korištenja sučelja i dostizanja svih potencijala uređaja.


Ekspanzivan zaslon pospješuje i produktivnosti pa je tako moguće povlačiti slike iz galerije na poruke e-pošte u načinu rada podijeljenog zaslona. Veći zaslon i moćan procesor korisnicima štede vrijeme te im olakšavaju praktičan i zabavan rad. Nije tajna da Huaweijevi flagship modeli uvijek dolaze s moćnim kamerama, pa tako iznimka nije ni Huawei Mate X. U tankom kućištu uređaja nalaze se najnovije Leica kamere s najnaprednijim značajkama do sada. Naime, sklopivi dizajn omogućuje sustavu kamera da igraju ulogu prednje ili stražnje kada se presavije.M.R.
Najčitanije iz rubrike