Regija
JEDNOGLASNA ODLUKA UPRAVNOG VIJEĆA

Nikola Grizelj novi ravnatelj Državne Ergele Đakovo i Lipik
Objavljeno 28. veljače, 2019.

ĐAKOVO

Nikola Grizelj iz Đakova novi je ravnatelj Državne ergele Đakovo i Lipik, jednoglasna je odluka Upravnog vijeća (UV) te ustanove koje je zasjedalo jučer. Grizelj je jedan od 16 kandidata koji su se javili na natječaj, a koji je raspisan nakon afere "lipicanac" u siječnju, zbog koje je dotadašnji ravantelj Mirko Damjanović podnio ostavku. Predsjednik UV-a Zdravko Barač rekao je kako Grizelj 25 godina radi u različitim subjektima koji su vezani uz poljoprivredu. Na čelno mjesto Ergele odlazi s radnog mjesta u Upravnom odjelu za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Grada Đakova, a prije toga radio je u županijskom Upravnom odjelu za poljoprivredu, pa, dodao je predsjednik UV-a, dobro poznaje prilike u Ergeli te u poljoprivredi u županiji, kao i na nacionalnoj razini.

- Grizelj je sudjelovalo i na nekoliko međunarodnih projekata vezanih uz povlačenje EU sredstava, a i u programu rada koji je priložio i predložio u jednom se dijelu poziva na potrebu većeg iskorištavanja sredstava iz EU fondova za daljnje unapređenje Ergele - rekao je Barač. Dodao je kako Grizelj Egelu zatiče u dobrom stanju.

- Općenito je situacija u Ergeli dobra, aktivnosti se odvijaju nesmetano. Jedna od točaka ove sjednice UV-a bile su daljnje turističke aktivnosti Egele već u preduskrsno vrijeme i dalje, kao i u okviru sajma Đakovo Expo. Podsjećam da su u tijeku i radovi na dovršetku zatvorene jahaonice - rekao je Barač.

Grizelj na novu dužnost stupa u ponedjeljak, 4. ožujka.
S. Župan

Najčitanije iz rubrike