Sport
OSIJEK II UOČI NASTAVKA DRUGE HNL

Četvorku iz prve momčadi
teško je nadomjestiti
Objavljeno 27. veljače, 2019.
Nakon više od tri mjeseca stanke ovoga vikenda nastavlja se natjecanje u Drugoj HNL. Osijek II prvu je polovinu prvenstva završio na trećem mjestu, s tri boda manje od vodećeg Šibenika protiv kojeg upravo otvara proljetni nastavak ovoga petka u Gradskom vrtu.

U drugi dio sezone druga momčad bijelo-plavih ući će u izmjenjenom sastavu. Zimus je bilo vrlo prometno, pa će trener Dino Skender imati novu misiju slaganja postave.

- U prvu su momčad prešli Špoljarić, Pilj, Lončar i Šutalo, a njihov izostanak neće biti lako nadoknaditi. Otišli su još Štrkalj, Juranović (Rudeš) te na posudbe Magdić (Međimurje) i Jakšić (Sesvete). Došli su nam Dago (Sesvete), Kolega (Kustošija), Todoroski (Vardar), Todorov (Novigrad) i Gačić (Čepin), a momčadi je priključeno i nekoliko juniora - pojašnjavao je promjene u kadru Skender, kojemu je upravo zbog toga i teško prognozirati što može očekivati u proljeće.

- Definitivno će teško biti nadomjestiti sve te odlaske, a i pomladili smo momčad. Zbog ozljeda Bagadura i Pluma koji je na oporavku sada imamo samo jednog starijeg igrača - Kukića. Neće nam biti lako i ne mogu reći kako ćemo izgledati, ali vjerujem da ćemo vremenom biti sve bolji. Očekujem da budemo poletni i igramo kvalitetan nogomet, a hoće li to biti dovoljno za ostanak na trenutačnoj poziciji, ne bih prognozirao.

Tijekom pripremnog razdoblja Osijek II odigrao je 11 utakmica u kojima je Skender nastojao iskristalizirati novu početnu postavu. No, s obzirom na ulogu druge momčadi jasno je da cilj neće biti ganjanje bodova pod svaku cijenu.

- Očekujem prije svega od ovih koji su jesenas bili u prvoj momčadi da se dodatno nametnu i napreduju. Naravno, od novih igrača da pokažu da smo ih s razlogom doveli i da će biti pojačanja za nas. Ali glavni cilj je svakako da osim ove četvorice koja je sada prešla u prvu momčad uspijemo "stvoriti" još ponekog igrača koji će ravnopravno konkurirati za nju - istaknuo je Skender. G. Roguljić
Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

Najčitanije iz rubrike