Regija
SREDNJA ŠKOLA VALPOVO U PROJEKTU ERASMUS+

Posjetom trima državama do novih iskustava i znanja
Objavljeno 27. veljače, 2019.
VALPOVO

Valpovačka Srednja škola i ove se školske godine vrlo uspješno uključila u Erasmus+ projekt u nadležnosti Agencije za mobilnost i programe Europske unije, u sklopu kojeg bi tijekom godine dana njezini učenici trebali usavršiti svoja znanja u strukovnom obrazovanju i praktičnom radu u inozemstvu te postati konkurentniji na tržištu rada. Istovremeno, promovirala bi se i strukovna zanimanja kao sve traženija na tržištu rada te poticale nove generacije da se pri upisu u srednju školu odluče za neka od ovih zanimanja.

U projekt su Valpovčani uključili 40 učenika, tri nastavnika i tri voditelja, a projekt planiraju kraju privesti do 31. svibnja ove godine.

- U sklopu projekta Erasmus za školsku godinu 2018./19., pod nazivom Europske kompetencije i vještine za budućnost (European Competences and Skills for future), u dobivenom iznosu od 114.450 eura planirali smo tri mobilnosti učenika i nastavnika kroz trotjedni boravak u tri različite europske zemlje. Program prve mobilnosti proveden je u Bragi (Portugal) sa 17 učenica iz sektora ekonomije i trgovine, a program druge mobilnosti, u trajanju od 26. siječnja do 16. veljače s 24 učenika zanimanja elektrotehničar i CNC – operater, provodio se u Sevilli, u Španjolskoj, odakle su se nedavno puni dojmova vratili naši učenici u pratnji četiriju nastavnika: Krunoslava Vukelića, Igora Zdenčanovića, Tihane Weigand i Tanje Kokić - kažu u projektnom timu Srednje škole Valpovo.

U fakultativnom dijelu programa domaćini su omogućili učenicima obilazak svih značajnijih kulturnih i povijesnih znamenitosti Seville, Gibraltara, Cordobe te u povratku Venecije. Slobodno su vrijeme učenici provodili u šetnji i društvu s prijateljima, a odigrala se i nogometna utakmica, u kojoj su Valpovčani nadigrali domaćine.

- Tijekom boravka u Španjolskoj učenici su nastojali na najbolji način promovirati svoju školu, našu zemlju i kulturu, a da su u tome uspjeli najbolje govore pohvale naših domaćina Eurominda kao i nastavnika u pratnji - zaključuju u projektnom timu i najavljujuju da u travnju planiraju završiti projekt odlaskom nastavnika na stručno usavršavanje na Maltu, za što su pripreme već počele. L. Aničić
Elektrotehničari su programirali Prombot V4, a CNC-operateri radili su u Centru izvrsnosti Salesiano
Možda ste propustili...

DOGAĐAJ KOJI HNK ĐAKOVO CROATIA NE PAMTI U 62 GODINE

Vjetar odnio 400 m2 limenog krova sa stadiona, oštećen stan domara

NEVIĐENO NEVRIJEME PRIJE 30 GODINA

Đakovo ‘94. plivalo: Na led i ralicom, 170 l kiše

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STAZOM DUGOM 14,24 KM KROZ VINOGRADE, SURDUKE, ŠUMARKE..

Baranjski Wine & Walk s čak 14 vinskih i pet gastropostaja

2

NEVIĐENO NEVRIJEME PRIJE 30 GODINA

Đakovo ‘94. plivalo: Na led i ralicom, 170 l kiše

3

PRVI FESTIVAL KULENA

Najbolji kulen imao je Stanko Josipović