Ekonomija
OD 1. DO 3. OŽUJKA NA PAMPASU

Na osječkom Sajmu poljoprivrede i prehrane i Obrtničkom sajmu 180 izlagača iz Hrvatske, Srbije i Slovenije
Objavljeno 27. veljače, 2019.
Prezentirat će se potencijal općina Antunovac, Semeljci, Petrijevci, Darda te gospodarstvenici s područja grada Vinkovaca

Osječki proljetni sajam koji objedinjuje 26. Sajam poljoprivrede i prehrane te 20. Obrtnički sajam, održat će se od 1. do 3. ožujka na Pampasu, a trebala bi ga otvoriti hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, kazao je direktor tvrtke Osječki sajam d.o.o., Alen Vukašinović, najavljujući besplatan parking i ulaz na sajamski prostor gdje će se predstaviti 180 izlagača iz Hrvatske, Srbije i Slovenije na 2000 četvornih metara zatvorenog i 5000 otvorenog izložbenog prostora.- Osječki sajam d.o.o., uz podršku i aktivno učešće HGK ŽK Osijek i HOK Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, tradicionalno na ovaj sajam privlači značajan broj izlagača s temom poljoprivrede - sjemena, gnojiva, poljoprivrednih strojeva, proizvođača hrane, konzalting tvrtki te tvrtki za ispitivanje i unaprjeđenje kakvoće hrane, izlagače opreme i uređaja u domaćinstvu i graditeljstvu, tradicijskih i autohtonih proizvoda OPG-a, obrtničkih proizvoda, motornih vozila...
- Prezentirat će se gospodarski potencijal općina naše županije koje sudjeluju na našim priredbama (Antunovac, Semeljci, Petrijevci, Darda), a ove godine i gospodarstvenici s područja grada Vinkovaca pod pokroviteljstvom Grada Vinkovaca - kaže Vukašinović.
Željko Požega, predsjednik Vijeća Grada Osijeka, istaknuo je kako je važno da se sajamske manifestacije održavaju i pokreću nove. "Ovaj proljetni sajam postao je brend, a time i Osijek kako grad sajmovanja, pa smo time jako zadovljni i sretni. Pozivam građane da u tri dana posjete sajam, bit će mnogo toga za vidjeti, za svakoga ponešto", kazao je Požega.
Dožupan Petar Lagator dijeli optimizam i zadovoljstvo u povodu i ovoga sajma.
"Mi u Županiji ne želimo se samo veseliti broju izlagača, nego aktivno i interaktvno komunicirati s našim proizvođačima te sagledati njihove potrebe, doznati što obrtnike i poduzetnike opterećuje u svakodnevnom radu. Vidim da je više izlagača, slobodan sam pretpostaviti da Županija koja provodi mjere direktno tomu pridonosi. Broj poduzetnika u Županiji se povećava, kao i broj zaposlenih te ulaganja u dugotrajnu imovinu, ali i prosječne plaće radnika. I ove godine Županija je pripremila vrlo konkretne mjere kojima želimo pomagati mladim poduzetnicima i ženama, otvorili smo i kreditne linije za MSP-e i početnike", kazao je Lagator.
Zoran Kovačević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Osijek, kaže da su tradcionalno partneri Osječkog proljetnog sajma, na 216 kvadrata nastupa 36 izlagača iz područja mikropoduzetništva Županije i bližih regija. Ističe da se radi o proizvođačima kojima pomažu u zahtjevnom poslu promocije.
Darko Knežević, predsjednik Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, kaže da je ovo prilika za izravan kontakt proizvođač - kupac, a sufinaciraju izložbeni prostor za obrtnike koji je na površini od približno 4000 četvornih metara. Matko Jure Šutalo, predstavnik sponzora Peveca, kaže kako Pevec prepoznaje kvalitetu i zato je sponzor sajma. Darko Pejić

POKROVITELJI, SPONZORI...
Pokrovitelji Sajma su predsjednica RH, ministarstva Poljoprivrede, gospodarstva, poduzetništva i obrta, Regionalnog razvoja i fondova EU-a, Osječko-baranjska županija, Grad Osijek, HGK ŽK Osijek, Obrtnička komora Osječko-baranjske županije. Sponzori su Pevec, Općina Čepin, Noky Security, Osječka pivovara i Parangal. Sajam medijski pokrivaju i Glas Slavonije i Agro Glas. HGK ŽK Osijek - objedinjuje izlagače gospodarskih komora Hrvatske, obrtničke komore Osječko–baranjske i Međimurske županije, Udruženje obrtnika Osijek, Semeljci, Antunovac, Darda, Petrijevci te Vinkovci.
Možda ste propustili...

PADA POTRAŽNJA ZA KEMIJSKIM PROIZVODIMA

Njemačka kemijska industrija je na dnu

Najčitanije iz rubrike