Osijek
REZERVACIJE GOTOVO POPUNJENE

Velika potražnja za ukrcajem na kruzere u Osijeku
Objavljeno 25. veljače, 2019.
Cijene turističkih aranžmana, koji su redovito “all inclusive”, u 2019. od 2390 do 2990 kuna

Gotovo sve rezervacije za putničke brodove, odnosno kruzere za plovidbu i krstarenje Dunavom s ukrcajem u Osijeku, već su popunjene, potvrdili su nam u Turističkoj zajednici grada Osijeka.

- To su informacije koje nam pristižu iz agencije Arriva Panturist, koja je inače dio grupe Deutsche Bahn, a preko koje je moguće rezervirati putovanje iz Osijeka. Naime, Osijek je jedini grad, uz Vukovar, u kojemu je moguće ukrcati se na te brodove u Hrvatskoj, a u prvoj polovini 2019. godine imamo slobodan samo jedan ukrcaj u Vukovaru i četiri u Osijeku. Zanimljivo je da na to putovanje dolaze iz cijele Hrvatske, pa imamo i goste iz, primjerice, Splita i Zagreba, no najviše, dakako, iz Slavonije - objašnjava Mislav Pavošević iz Turističke zajednice grada Osijeka.

Inače, moguće je putovanje Dunavom od Osijeka uzvodno, prema Budimpešti, Bratislavi i Beču, ili nizvodno, prema Vukovaru, Iloku, Novom Sadu, Beogradu i dalje do Đerdapske klisure (Željezna vrata) i bugarskog grada Vidina, prema Crnom moru. Naime, nakon Njemačke i Austrije Dunav protječe kroz osam europskih država te se provlači kroz Đerdapsku klisuru i konačno smiruje u Crnom moru, svojom predivnom deltom. U jednom se smjeru putuje velikim putničkim brodom, a u drugom autobusom Panturista. Cijene turističkih aranžmana, koji su redovito "all inclusive", s obrocima na brodu u obliku švedskog stola te s uključenim većim dijelom izleta na destinacijama u koje putnički brod pristaje, u 2019. godini kreću se od 2390 do 2990 kuna. To zapravo uključuje smještaj u dvokrevetnoj klimatiziranoj brodskoj kabini, jednu Kapetanovu gala večeru u pet sljedova, 24 sata dnevno kavu i čaj, svake večeri uživanje uz živu glazbu na brodu te u piano baru.

- Ono što je nama u Turističkoj zajednici sada bitno jest da nagovorimo putnike koji se ukrcavaju u Osijeku da u Osijek dođu bar dan prije i obiđu naš grad te da ovdje imaju najmanje jedno noćenje. Svi koji u Osijek stignu dan prije zbog ukrcaja na kruzer imaju pravo na besplatan obilazak grada uz vodiča, kako bi na pun način doživjeli jednu od najpopularnijih destinacija Srednjeg Podunavlja, ali i popuste u osječkim prenoćištima - naglašava Pavošević.

Nefreteta Z. Eberhard
cilj
PUTNIKE PRIVUĆI DA RANIJE DOĐU U OSIJEK
MEĐU PET NAJLJEPŠIH KRSTARENJA
Krstarenje Dunavom ubraja se u jedno od pet najljepših krstarenja rijekama u Europi. Inače, na prvom je mjestu krstarenje Rajnom, koja izvire u švicarskim Alpama, u Graubündenu, i teče kroz Njemačku. Njemačkom se plovi pokraj regije Schwarzwald sve do Nizozemske, gdje se putnik može diviti vjetrenjačama. Kada se kruzer zaustavi u Francuskoj, putnici uživaju na izletu u Strasbourgu. Postoje mnoge rute za krstarenje francuskim rijekama, no jedna od najromantičnijih je krstarenje Senom. Rijeka Po također je za romantične duše. To je najdulja talijanska rijeka, izvire u Cottian Alpama i ulijeva se u Jadransko more. Loire je najduža rijeka Francuske, uvrštena je na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine. Prolazi kroz brojne vinograde, prekrasna sela, malene srednjovjekovne gradove i neke od najljepših francuskih pejzaža.
Možda ste propustili...

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

Najčitanije iz rubrike