Sport
KUP EHF-a

Obrana i drugo poluvrijeme
dovoljni za treću pobjedu NEXE-a
Objavljeno 23. veljače, 2019.

NEXE 23 (10)
EUROFARM RABOTNIK 18 (10)


NAŠICE – Dvorana OŠ Kralja Tomislava. Gledatelja: 2000. Suci: Erdoan Vitaku i Arsim Vitaku (Kosovo).
NEXE: Lelić  (1+0) Car (12+0), Šipić 7, Gadža 2, Leban, Eter, Zrnić, Barišić-Jaman 2, Buvinić 4, Jelinić 4, Vida, Lončar, Lavrič 1, Tomić 2, Jaganjac 1, Celebi.
EUROFARM RABOTNIK: Trajkovski, Chanevski (10+1),  Ojleski 2, Markoski 1, Talevski, Stjepanović 2, Memić, F. Kuzmanovski 3, Radović 1, Kukoski, Krstevski 2, Ostroushko 6, Građan 2, Đukić i Petrkovski.
SEDMERCI: NEXE 1(0), Eurofarm Rabotnik; ISKLJUČENJA: NEXE 4 minute (Lavrič 2, Šipić 2),, Eurofarm Rabotnik 4  minute (Kukoski 2+2). 

Rukometaši NEXE-a ostvarili su i treću pobjedu u B skupini Kupa EHF-a. Nakon Grundfos Tatabanye i Hannover Burgdorfa pao je i makedonski Eurofarm Rabotnik. Ovaj put Našičani su do uspjeha stigli zahvaljujući odličnoj obrani. Uostalom primili su samo 18 pogodaka.

Egal do odmora

Bez viroznog kapetana Marka Mrđenovića, Hrvoje Horvat se odlučio susret početi s 6-0 obranom u sredini s Jaganjcem i Tomićem, kojeg je u napadu mijenjao Buvinić, a glavna organizacija prepuštena je Patriku Lebanu, dok je na crti bio Marin Šipić uz standardna krila Vidu i Jelinića. Gosti su preko Ukrajinca Ostroushkoog došli u vodstvo 1:0. No, dva pogotka Buvinića, jedna obrana Cara, pa pogodak Jaganjca, odličan blok i Šipićev pogodak iz kontre pa je već u 6. minuti NEXE vodio 4:1. U 10. minuti u jednom napadu Jaganjac je u klinču pogodio nos Mihaila Petrvoskog. Kako je morala intervenirati i liječnička služba jer su mu morali zaustaviti krvarenje iz nosa, jedno vrijeme uslijedio je prekid. Jaganjac se ispričao zbog nesmotrenosti, premda nikako se nije radilo o namjeri pa za mladog NEXE-ovog lijevog vanjskog nije bilo sankcija. U toj akciji Jelinić je zabio pogodak za 5:3. Čvrsti Rabotnik u Našice je ipak stigao barem skupo prodati kožu. Tako su u 18. minuti preko svojih najubojitijih vanjskih igrača Ostroushkog i Kuzmanovskog stigli čak do izjednačenja (7:7). Ušao je u igru umjesto Jaganjca, Vladan Lončar, na desno krilo umjesto Vide je stao Zrnić, na srednjem vanjskom zaigrao je Ante Gadža pa je NEXE napao sa „sedmim igračem“. Promijenila se i obrambena zona u 5-1, no obrana nije predstavljala problem, posebno što je ponovno raspoložen bio vratar Moreno Car. Više je NEXE imao problem u napadu gdje su učinili prilično tehničkih pogrešaka i brzopletih šuteva pa je Rabotnik u 28. minuti preko Stjepanovića došao u vodstvo (9:10), a nakon Jaganjčeve grede imali napad i za odlazak na dva razlike. No, do kraja prvog poluvremena Jelinić je pogodio za izjednačenje, potom se NEXE obranio, a u posljednjih 17 sekundi nakon Horvatovog time-outa, Jaganjac je pucao preko grede pa se na odmor otišlo s rezultatom 10:10 .

Za tjedan dana u Bitolj

U nastavku umjesto Jaganjca, koji se prilično ispucao u prvom poluvremenu, na lijevom vanjskom zaigrao je iskusni Saša Barišić-Jaman, a obrana je 6-0 samo što je s Tomićem u paru na sredini bio Lavrič znala se pretvoriti u 5-1 s Jelinićem na prednjem. Tek u 34. minuti vidjeli smo prvi sedmerac na utakmici, kojeg nije realizirao Zrnić i prvo isključenje na utakmici (Kukoski). Dvije obrane Cara, uz još jednu intervenciju i u 35. minuti domaći su rukometaši mogli opet malo prodisati obzirom da su vodili 13:10. Odlučio se tada gostujući trener Stevče Aluševski, kojem je ovo bio debi na klupi Eurofarm Rabotnika, na napad sa sedam igrača. Nisu to dobro radili njegovi rukometaši, pa je NEXE nakon dva laka pogotka stigao i do vodstva 14:10, a gostujući trener morao je zatražiti time-out. Sredinom drugog poluvremena NEXE je vodio mirnih 19:14, ali su zvižduke izazvali suci, koji nisu vidjeli kako je makedonski šut vrškom prstiju obranio car, pa su loptu vratili Rabotniku. Buvinićev pogodak u 52. minuti za vodstvo domaćih 21:15 vjerojatno je već tada otklonilo dvojbe oko pobjednika. S klupe je tada Horvat podigao Albina Etera, Turčina Cana Celebija i umjesto ponovno odličnog vratara Cara, Pericu Lelića, koji dotada nisu još igrali. Šipić je sedmim pogotkom podigao prednost na 22:15, no pad tempa na kraju rezultiralo je na kraju pobjedom od 23:18. Dovoljno za treće našičko slavlje i nastavak sjajnog niza u Kupu EHF-a. Koji bi mogao uslijediti  već sljedeće nedjelje kada se sastaju s istim suparnikom, samo je ovaj put Eurofarm Rabotnik domaćin u Bitolju.

K.Lacković

Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU

Roko Ćurić potvrdio odlazak na Euro

Najčitanije iz rubrike