Crna kronika
NESVAKIDAŠNJI UZROK POŽARA NA KUĆI KOD SLATINE

Pijani piroman očevu kuću polio benzinom i zapalio
Objavljeno 23. veljače, 2019.
BUKOVAČKI ANTUNOVAC

U požaru koji je izbio u četvrtak u večernjim satima u Bukovačkom Antunovcu, uz Podravsku magistralu, izgorjelo je visoko potkrovlje i krovište kuće, u vlasništvu odsutnog 75-godišnjaka. U tom nemilom događaju, srećom, nitko nije ozlijeđen.

Slatinski vatrogasci zaprimili su dojavu susjeda u 20.58, vrlo brzo došli su na na mjesto požara i u 22.40 on je bio ugašen. U gašenju je sudjelovalo dvanaest vatrogasaca JVP-a Slatina s tri vatrogasna vozila i četiri vatrogasca iz DVD-a Nova Bukovica. Nakon što je požar ugašen, dio vatrogasaca povukao se u postrojbu, a četiri su vatrogasca ostala na požarištu kako se vatra tijekom noći ne bi pojavila na međukatnoj konstrukciji ili krovištu.


– Najvjerojatnije je požar podmetnut, čovjek koji živi u toj kući polio je kat kuće benzinom i stubište Resitolom, tekućim bitumenom, i sve sam zapalio. Jedino je prizemlje ostalo neoštećeno - izjavio nam je na mjestu događaja zapovjednik JVP-a Slatina Stjepan Venus.


– Mi ne kontaktiramo s njim, ali nešto prije devet sati, kad su djeca već otišla na spavanje, došao je, zvonio i lupao nam na vrata, i vikao neka izvedemo djecu, da je zapalio kuću - ispričao nam je Marinko Bilavčić, ogorčen postupkom svoga prvog susjeda. On i supruga doživjeli su pravi šok kad su vidjeli da gori kuća odmah uz njihovu. Marinkov brat, koji živi u istom mjestu, odveo je k sebi njihovo četvero preplašene djece, u dobi od šest i 12 godina te trogodišnje blizance, a Marinko i supruga brzo su uzeli dokumente i izišli na ulicu. "Što smo drugo mogli učiniti, sreća je što su vatrogasci brzo došli i što nije bilo vjetra, pa mogli smo svi izgorjeti! Ne smijem ni pomisliti što bi se dogodilo da je do toga došlo kasnije u noći i da smo svi spavali."
Nizu požara u kućama ove zime možemo pripisati i ovaj bizarni slučaj. I policija je potvrdila da je 43-godišnjak, koji trenutačno boravi u kući, sin vlasnika kuće, namjerno izazvao požar tako što je gornji dio kuće polio zapaljivom tekućinom te zapalio drveni podest i krovište. Piroman je uhićen, a provedenim alkotestiranjem utvrđenamu je koncentracija alkohola od 1,72 promila. Policija je jučer prijepodne obavila očevid i najavila daljnje postupanje.

Petar Žarković
Možda ste propustili...

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

Najčitanije iz rubrike